Project Moderna: H 250 GTO του σήμερα

Project Moderna: H 250 GTO του σήμερα

H GTO Engineering εργάζεται πάνω σ’ ένα από τα ομορφότερα πρότζεκτ των τελευταίων ετών, που σύντομα θα δούμε στην παραγωγή.

Ναι, σωστά καταλάβατε. Το Project Moderna, θυμίζει Ferrari 250 GTO. Αυτός ωστόσο ήταν κι ο στόχος ευθύς εξαρχής. Άλλωστε, η βρετανική φίρμα GTO Engineering, εξειδικεύεται στις βελτιώσεις εξωτικών σούπερκαρ και δη της Ferrari, έχοντας παρουσιάσει μάλιστα στο παρελθόν αρκετά εξαιρετικά δείγματα γραφής. Αυτή τη φορά όμως αποφάσισε να δημιουργήσει ένα όχημα ρετρό σε εμφάνιση, με σύγχρονα υλικά που να παραπέμπει στα αγωνιστικά της δεκαετίας του 1960.

mod1

Το Project Moderna λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης του. Το όχημα δε θα υπερβαίνει σε βάρος τα 1.000 kg, καθώς όλα τα μεταλλικά μέρη του αυτοκινήτου θα είναι είτε από αλουμίνιο είτε από ανθρακονήματα και θα κρύβει κάτω από το εντυπωσιακό του περιτύλιγμα ένα V12 κινητήρα ο οποίος θα μεταφέρει την ισχύ του (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ιπποδύναμη του μοντέλου) μέσω ενός manual σασμάν, στους πίσω τροχούς! 

mod2

Ο υπεύθυνος του πρότζεκτ και ιδιοκτήτης της GTO Engineering, Mark Lyon, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το κλειδί της επιτυχίας είναι ένας ισχυρός κινητήρας σε ένα ελαφρύ αμάξωμα. Έτσι ήταν ανέκαθεν τα καθαρόαιμα αγωνιστικά και φυσικά η πλειονότητα των μοντέλων της Ferrari. Έχουμε τις γνώσεις, έχουμε τα υλικά για να υλοποιήσουμε την έμπνευσή μας, επομένως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Τα λεφτά δε θα έχουμε εμείς αγαπητέ Lyon, για να το αποκτήσουμε, δυστυχώς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube