Πρεμιέρα για το νέο Nissan Qashqai στις 18 Φεβρουαρίου [video]

Πρεμιέρα για το νέο Nissan Qashqai στις 18 Φεβρουαρίου [video]

Η Nissan επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι η νέα γενιά Qashqai, θα παρουσιαστεί στις 18 Φεβρουαρίου. Μέσω διαδικτύου φυσικά, από το κανάλι της εταιρείας στο YouTube.

Αναμονή τέλος. Η Nissan, ανακοίνωσε σήμερα, πως η νέα γενιά του best seller C-SUV της εταιρείας, του Qashqai, θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα μέσα από το κανάλι της ιαπωνικής φίρμας στο YouTube στις 18 Φεβρουαρίου. 

Όπως αποκαλύπτεται και από την «teaser» φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Nissan, το νέο Qashqai, θα βαδίσει στα σχεδιαστικά πρότυπα του επίσης νέου Juke, που φυσικά με τη σειρά του, είχε «εμπνευστεί» αισθητικά από το πρωτότυπο Ariya.

Στην καμπίνα, όπως θα δείτε και στο σχετικό –σύντομο- video, το Qashqai θα παρουσιάσει ένα εντελώς νέο εσωτερικό κόσμο! Εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενσωματώνει στο παλμαρέ του νέες ψηφιακές οθόνες (πίνακας οργάνων πιθανότατα 9 ιντσών και κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών), ενώ δε λείπουν και όλα τα απαραίτητα πλέον τεχνολογικά συστήματα άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. 

Για την κίνηση του νέου Qashqai, θα φροντίζουν δύο νέα συστήματα, ένα ήπια υβριδικό 12V και ένα πλήρως υβριδικό e-Power που θα προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη του να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά. 

Το ήπιο υβριδικό σύστημα θα συνεργάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.3 DiG-T, σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 140 και 160 PS αντίστοιχα, οι οποίες θα εφοδιάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο Xtronic CVT.  Η ισχυρότερη αυτόματη έκδοση βέβαια θα είναι η μόνη που θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης και λειτουργίες οδήγησης Standard, ECO, Sport, Snow και Off-Road. 

Σε κάθε περίπτωση, μια μπαταρία 12V ALiS (Advanced Lithium-ion battery System) που φορτίζει από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, τροφοδοτεί με ενέργεια έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα.  

Όσον αφορά το πλήρως υβριδικό σύστημα e-POWER, αυτό συνδυάζει βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων (157 PS), ηλεκτροκινητήρα (140 kW), μετατροπέα και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος ανέρχεται στους 190 PS με τα 330 Nm ροπής του, να «μεταφέρονται» αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω του ηλεκτροκινητήρα καθώς ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή ενέργειας. 

Περισσότερα, σε λίγες ημέρες στην επίσημη παρουσίαση του νέου Nissan Qashqai.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube