Porsche: Μετά το 2025 ο διάδοχος της 918 Spyder

Porsche: Μετά το 2025 ο διάδοχος της 918 Spyder

Το επόμενο hypercar της Porsche είναι μεν στα πλάνα της εταιρίας, δεν αποτελεί όμως προτεραιότητα. Θα το παρουσιάσει όταν η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης θα είναι σε θέση να υποστηρίξει ένα τέτοιο όχημα.

Σε μία συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar, ο CEO της Porsche, Oliver Blume, είχε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες να μοιραστεί. Και μία από αυτές αφορά το διάδοχο της κορυφαίας 918 Spyder, η παραγωγή της οποίας ολοκληρώθηκε το 2015. Όπως φαίνεται θα πρέπει να περιμένουμε μερικά ακόμη χρόνια για κάτι τέτοιο, αφού η γερμανική φίρμα αυτή τη στιγμή έχει θέσει άλλες προτεραιότητες. 

Ο κύριος στόχος, αυτή τη στιγμή, είναι η ανάπτυξη της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και η εξέλιξη των συναφών τεχνολογιών, που θα οδηγήσουν στην επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης. Αυτή η πολιτική έχει άμεσες προεκτάσεις και ως προς την επόμενη ναυαρχίδα της Porsche. Είναι πλέον αρκετά ασφαλές να μιλάμε για ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar και όχι για κάποιο υπερεξελιγμένο υβρίδιο, τύπου Aston Martin Valkyrie.

Το τελευταίο υπήρχε ως φήμη αρκετά χρόνια τώρα, ενώ η επιλογή της εταιρίας για επιστροφή στο Le Mans, το 2023, ενίσχυε περαιτέρω αυτή τη θέση. «Θα επιστρέψουμε στο Le Mans με ένα πρωτότυπο, με το οποίο θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τους μεγάλους κλασικούς αγώνες όπως τα Le Mans, Sebring και Daytona. Η Ferrari έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε θα είναι ένας πολύ κοντινός, σκληρός ανταγωνισμός και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό».

Αυτό, ωστόσο, που φάνταζε ως φυσικό επακόλουθο, με την παραγωγή μίας έκδοσης δρόμου του αγωνιστικού, δεν θα προχωρήσει έτσι. «Όσον αφορά το διάδοχο της 918, ένα hypercar είναι πάντα κάτι που σκεφτόμαστε στην Porsche, αλλά για τα επόμενα χρόνια, οι προτεραιότητές μας εστιάζονται στην ηλεκτροδότηση της γκάμας των μοντέλων μας. Η μπαταρία θα είναι ο «κύλινδρος» του αύριο, οπότε θα πρέπει να διερευνήσουμε τα υψηλής ισχύος, υψηλής πυκνότητας κελιά. Θα επενδύσουμε σε αυτά τα κελιά, και όταν έχουμε το σωστό κελί για ένα αυτοκίνητο υψηλής ισχύος, τότε θα έρθει αυτή η ώρα, αλλά δεν το βλέπω για αυτό το αυτοκίνητο πριν από το δεύτερο μισό της δεκαετίας. Πριν από το 2025 δεν θα έχουμε κάποιο hypercar. Αργότερα αυτό θα είναι πιθανό». 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube