Peugeot 308: Οι πρώτες φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ

Peugeot 308: Οι πρώτες φωτογραφίες χωρίς καμουφλάζ

Το επόμενο 308 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα φορέσει το νέο έμβλημα της Peugeot.

Καθώς περιμένουμε την επίσημη πρεμιέρα της νέας γενιάς του Peugeot 308, το βρετανικό Autocar δημοσίευσε τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου χωρίς ίχνος καμουφλάζ, που αποκαλύπτουν την εξωτερική του σχεδίαση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα γενιά του Peugeot 308 υιοθετεί την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Peugeot και φορά το νέο έμβλημα της εταιρείας. Στην επιθετική μάσκα κυριαρχεί η μεγάλη και χαμηλά τοποθετημένη γρίλια που πλαισιώνεται από λεπτά φώτα LED με τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας που μπλέκονται με τις διακοσμητικές εισαγωγές αέρα στο κάτωμέρος του προφυλακτήρα.

Peugeot

Στο προφίλ η σιλουέτα και η γραμμή παραθύρων παραπέμπουν στο υφιστάμενο μοντέλο, όμως τα πιο μυώδη φτερά, το εντονότερο κόψιμο πάνω από τα μαρσπιέ και το νέο έμβλημα της Peugeot πίσω από τους τροχούς διαμορφώνουν ένα μοντέρνο σύνολο. Την εικόνα συμπληρώνουν οι νέες σκουρόχρωμες πεντάκτινες ζάντες και η νέα εξωτερική απόχρωση που κάνουν το γαλλικό μικρομεσαίο να δείχνει πιο premium από τον προκάτοχό του. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι καλυμμένο, αφήνοντας αρκετά στην φαντασία μας.

Στο εσωτερικό η εικόνα θα είναι εμπνευσμένη από το ανανεωμένο Peugeot 3008 με ψηφιακό cockpit που θα αποτελείται από μεγάλη οθόνη αφής και τρισδιάστατο ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Peugeot 308

Το Peugeot 308 θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 που εισήγαγε πρόσφατα το νέο DS 4, και θα είναι διαθέσιμο σε αμάξωμα hatchback και estate. 

Κάτω από το καπό θα δούμε κινητήρες βενζίνης (1.2 PureTech και 1.6 PureTech), πετρελαίου (1.5 BlueHDi) αλλά και plug-in hybrid σύστημα κίνησης με συνδυαστική ισχύ 225 PS και ηλεκτρική αυτονομία άνω των 50 km (WLTP). Πιθανό είναι να δούμε και μια κορυφαία εξηλεκτρισμένη έκδοση επιδόσεων με τετρακίνηση και απόδοση 300 PS που θα φέρει την υπογραφή της PSE (Peugeot Sport Engineering) αντικαθιστώντας το απερχόμενο GTi.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μικρομεσαίο της Peugeot θα μάθουμε στην επίσημη πρεμιέρα του. Το γαλλικό μικρομεσαίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube