ORA: Ένα ηλεκτρικό «Beetle»… made in China!

ORA: Ένα ηλεκτρικό «Beetle»… made in China!

Το θρυλικό σκαθάρι της VW θέλει να επαναφέρει στη ζωή η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ORA.

Όταν η Volkswagen απέσυρε από τη γκάμα της το Beetle το 2019, άπαντες πίστεψαν, ότι το θρυλικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας θα επιστρέψει σύντομα στο προσκήνιο αναγεννημένο και φυσικά... ηλεκτρικό. Δυο χρόνια μετά βέβαια όχι μόνο δεν έχει επιστρέψει το Beetle στο αυτοκινητικό στερέωμα αλλά δεν υπάρχουν και ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί άμεσα. 

Την αδράνεια ή την ευκαιρία εάν προτιμάτε καλύτερα αυτής της καθυστέρησης εκ μέρους της VW φαίνεται να αρπάζει η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ORA, μέλος του ομίλου Great Wall, η οποία στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, θα παρουσιάσει το δικό της «Beetle»!

H εν λόγω φίρμα, ιδρύθηκε το 2018 και φημίζεται για τις αντιγραφές της. Το μοντέλο της, R1 Black Cat για παράδειγμα, θυμίζει έντονα Smart forfour και Honda E, ενώ το Scion Xb-like R2 White Cat θα υποστήριζε κανείς ότι είναι ένα πιστό αντίγραφο της πρώτης γενιάς Nissan Leaf. 

ora

Επανερχόμαστε όμως στα του Beetle. Το κινέζικο σκαθάρι, διατηρεί τη σιλουέτα του original μοντέλου της VW. Κάτω ωστόσο από το ρετρό περιτύλιγμα του θα βρίσκεται ένας ηλεκτρικός κινητήρας που θα μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς και φυσικά μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η ORA, δεν έχει ανακοινώσει τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου, κάτι που αναμένεται να συμβεί στην επίσημη παρουσίαση του στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube