Aνανεωμένο Hyundai i30 N: Πρώτες φωτογραφίες

Aνανεωμένο Hyundai i30 N: Πρώτες φωτογραφίες

Το i30 N αποκτά φρεσκαρισμένη εμφάνιση και την επιλογή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Hyundai.

Ακολουθώντας την ανανεωμένη γκάμα i30 που παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους, η Hyundai δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του ανανεωμένου i30 N το οποίο φρεσκάρεται αισθητικά και αναβαθμίζεται τεχνολογικά για να συνεχίσει την εμπορική του πορεία στην κατηγορία των μικρομεσαίων hot hatch. Να θυμίσουμε πως το σημερινό i30 N έκανε πρεμιέρα το 2017 εγκαινιάζοντας το τμήμα N Performance της Hyundai.

Όπως είχαμε προβλέψει με τα δικά μας renderings πριν από πέντε μήνες, το μοντέλο απέκτησε νέα φαρδύτερη γρίλια, πιο μοντέρνα γραφικά LED στα εμπρός και τα πίσω φώτα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες στα πρότυπα του i30 N Line με κόκκινες λεπτομέρειες, νέους σφυρήλατους τροχούς 19" που συμβάλλουν στη μείωση του βάρους κατά 14 kg (!) και μεγαλύτερης διαμέτρου απολήξεις της εξάτμισης στο διαχύτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai i30 [video]

hyundai_i30_n_facelift_tease

Κάτω από το καπό το πιο πιθανό είναι να παραμείνει ο γνωστός 2.0 Turbo-GDi με απόδοση 275 PS και 353 Nm (έως 378 Nm σε λειτουργία overboost). Η μεγάλη αλλαγή θα έρθει στη μετάδοση, καθώς εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων θα έχουμε και την επιλογή του νέου αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων διπλόυ συμπλέκτη (N DCT) με paddles αλλαγής σχέσεων πίσω από το τιμόνι. το οποίο διατίθεται ήδη στο συγγενικό και πρόσφατα ανανεωμένο Hyundai Veloster N.

Όπως και πριν, η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς με τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης ενώ παραμένει και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση με σπορ ρύθμιση (πιθανότατα αναβαθμισμένη).

Hyundai i30 N Line
Το εσωτερικό της έκδοσης N Line δεν έχει τα γαλάζια πλήκτρα N στο τιμόνι όπως το κορυφαίο i30 N.

Στο εσωτερικό, το μοντέλο θα αποκτήσει τη μεγαλύτερη οθόνη αφής 10,25" στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας η οποία θα ενσωματώνει το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, νέα θήκη με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone και νέα οθόνη 7" στο μέσο του ανασχεδιασμένου πίνακα οργάνων. Το τιμόνι θα διατηρεί τα γνωστά πλήκτρα αλλαγής λειτουργίας οδήγησης ενώ παρών θα δηλώνει και ο σπορ επιλογέας ταχυτήτων με το έμβλημα N.

Τέλος, η τεχνολογική αναβάθμιση θα περιλαμβάνει και το πλουσιότερο πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης Hyundai SmartSense με την προσθήκη των Lane Following Assist (LFA) που διατηρεί το όχημα στο μέσο της λωρίδας, Rear Collision-avoidance Assist (RCA) που φρενάρει αυτόματα αποφεύγοντας πιθανές συγκρούσεις κατά την όπισθεν και Leading vehicle Departure Alert (LVDA) που προειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα ξεκινήσει στο φανάρι. Παράλληλα, θα διατηρηθούν τα Front Collision-Avoidance Assist (FCA) με αναγνώριση πεζών, Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) και Lane Keeping Assist (LKA).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube