Nissan GT-R: Όλα όσα γνωρίζουμε για τον διάδοχο του

Nissan GT-R: Όλα όσα γνωρίζουμε για τον διάδοχο του

Η επόμενη γενιά του Nissan GT-R θα χρησιμοποιεί ήπια υβριδική τεχνολογία προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων και θορύβου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία, ο διάδοχος του Nissan GT-R βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2022 με υβριδική τεχνολογία.

Η υφιστάμενη γενιά του GT-R έκανε πρεμιέρα σε μορφή πρωτοτύπου το 2001 και το 2005, και σε μορφή παραγωγής το 2007. Παρόλο που έκτοτε έχει δεχθεί αρκετές αναβαθμίσεις με σημαντικότερη το facelift του 2016, έχει έρθει η ώρα της αντικατάστασής της από ένα εντελώς νέο μοντέλο. Παρόλα αυτά, αντί να εξελίξει μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, η Nissan σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια εξελιγμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής του σημερινού GT-R για λόγους κόστους, όπως και στην περίπτωση του επερχόμενου 400Z που αποτελεί εξέλιξη του 370Z.

Nissan

Η νέα γενιά GT-R με κωδική ονομασία R36, θα έχει σημαντικές διαφορές με το σημερινό R35 σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και αισθητικά, καθώς θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Nissan διατηρώντας παρόμοιες αναλογίες και χαρακτήρα.

Ο twin-turbo V6 3,8 λίτρων δεν μπορεί από μόνος του να ικανοποιήσει τις αυστηρές προδιαγραφές για ρύπους και θόρυβο που θα ισχύσουν στην αγορά της Ιαπωνίας, οπότε οι μηχανικοί της Nissan θα προχωρήσουν στη λύση του εξηλεκτρισμού. Αυτό σημαίνει πως ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας θα συνδυαστεί με ήπια υβριδικό σύστημα 48V το οποίο θα περιλαμβάνει μπαταρία ιόντων λιθίου και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα, μειώνοντας την κατανάλωση και ενισχύοντας τις επιδόσεις. Φήμες κάνουν λόγο για αυξημένη ισχύ, κοντά στους 720 PS του GT-R50 της Italdesign, ενώ δεδομένο είναι πως θα διατηρηθεί και η τετρακίνηση - σήμα κατατεθέν του "Godzilla" - με εξελιγμένο torque vectoring.

Nissan

Το νέο Nissan GT-R θα παρουσιαστεί το 2022 και θα κυκλοφορήσει το 2023 ή το 2024, κάτι που σημαίνει πως η σημερινή γενιά θα κλείσει τα 16 ή 17 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Για να κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι τότε, η Nissan σκοπεύει να παρουσιάσει μια ειδική έκδοση "Final Edition" του R35 με αυξημένη ισχύ, που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 20 μονάδων ως το κύκνειο άσμα του μοντέλου.

[Πηγή: CarBuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube