Νέο τετρακίνητο hot hatch από Toyota και Subaru!

Νέο τετρακίνητο hot hatch από Toyota και Subaru!

Toyota και Subaru εξελίσσουν από κοινού ένα νέο τετρακίνητο «hot hatch» που σύμφωνα με πληροφορίες θα λανσαριστεί το φθινόπωρο του 2022.

Subaru και Toyota ξανά μαζί, για τη δημιουργία ενός νέου σετ δίδυμων οχημάτων! Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην Ιαπωνία, οι δυο κατασκευαστές αναπτύσσουν από κοινού ένα νέο, τετρακίνητο hot hatch που θα έχει παραπλήσιο μέγεθος με του Impreza και θα φέρει τα πάνω κάτω στο άνω άκρο των καυτών προτάσεων της μικρομεσαίας κατηγορίας.

toyota

Από τη στιγμή που η Toyota απέκτησε το 20% της Subaru το 2019, άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για μία πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις δυο εταιρείες. Πλέον, οι Ιάπωνες, ενώνουν τις δυνάμεις του και «ανταλλάσσουν» τεχνογνωσία, με στόχο την από κοινού παραγωγή νέων οχημάτων κατά βάση τετρακίνητων.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τόσο η Toyota όσο και η Subaru επιθυμούν ένα «καυτό» μικρομεσαίο όχημα στη γκάμα τους, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο καπνός που υπάρχει θα εξελιχθεί σύντομα... σε πυρκαγιά.

Με τα έως τώρα στοιχεία, το symmetrical AWD σύστημα της Subaru, θα εφοδιάζει τα δίδυμα μοντέλα, παραμένει ωστόσο άγνωστο ποια μηχανικά σύνολα θα κινούν τα οχήματα. Πέραν της ευρωπαϊκής αγοράς στην οποία η Toyota έριξε πρόσφατα το εκρηκτικό GR Yaris, στόχος και των δυο εταιρειών με τη δημιουργία του μελλοντικού τους μικρομεσαίου μοντέλου δεν είναι άλλος και από την αμερικανική αγορά! Εκεί όπου ένα όχημα αυτών των προδιαγραφών αναμένεται να κάνει... «πάταγο».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube