Land Rover: Ετοιμάζει έκδοση pick-up του Defender!

Land Rover: Ετοιμάζει έκδοση pick-up του Defender!

Τελικά θα δούμε επαγγελματική έκδοση του Land Rover Defender με καρότσα.

Πριν από λίγους μήνες η Land Rover είχε παραδεχθεί πως μια έκδοση pick-up του Defender θα ήταν τεχνικά εφικτή λόγω της ευελιξίας της πλατφόρμας D7x στην οποία βασίζεται, όμως σήμερα νέο δημοσίευμα του Autocar έρχεται να επιβεβαιώσει την επερχόμενη έλευσή του στην αγορά.

Ενώ αρχικά ένα Defender pick-up δεν ήταν στα σχέδια της Land Rover, ο Nick Collins, διευθυντής του προγράμματος νέων μοντέλων, δήλωσε πως πλέον υπάρχει το αγοραστικό ενδιαφέρον που θα δικαιολογεί το κόστος εξέλιξης μιας τέτοιας έκδοσης. Αναφέρει επίσης πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στο κομμάτι της ακαμψίας λόγω αυτοφερόμενου πλαισίου, παρόλο που σχεδόν όλα τα μοντέλα του ανταγωνισμού βασίζονται σε πλαίσιο τύπου σκάλας.

Όπως βλέπετε στο αποκλειστικό rendering του Drive.gr, το Defender pick-up πιθανότατα θα βασίζεται στην υφιστάμενη έκδοση 110 με το μακρύ μεταξόνιο, όμως μπορεί να δούμε και ένα ακόμα μακρύτερο διπλοκάμπινο 130. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται η γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου των επιβατικών και επαγγελματικών Defender.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Land Rover Defender: Τώρα και σε επαγγελματικές εκδόσεις

Το Land Rover Defender pick-up θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Jeep Gladiator και το επερχόμενο Bronco pick-up στις ΗΠΑ, τα Toyota Land Cruiser σε Ν.Αμερική και Αφρική, αλλά και τις ακριβότερες εκδόσεις των pick-up ενός τόννου στην Ευρώπη (Ford Ranger, Toyota Hilux, Nissan Navara, Mitsubishi L200, Volkswagen Amarok κτλ). Για αυτό το λόγο η βρετανική φίρμα θα προσφέρει μια γκάμα εκδόσεων με εύρος τιμών, από τις φθηνότερες και πιο σπαρτιάτικες μέχρι τις κορυφαίες με premium εξοπλισμό και καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube