Καθυστερεί η πρεμιέρα της Alfa Romeo Tonale;

Καθυστερεί η πρεμιέρα της Alfa Romeo Tonale;

Ο Jean-Philippe Imparato ζήτησε από τους μηχανικούς της Alfa Romeo καλύτερη απόδοση για το σύστημα Plug-in Hybrid της Tonale.

Η επερχόμενη Alfa Romeo Tonale είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την ιταλική φίρμα καθώς αναμένεται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των συνολικών της πωλήσεων, όμως σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Automotive News Europe η πρεμιέρα της φαίνεται να καθυστερεί.

Να θυμίσουμε πως η Tonale παρουσίαστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2019 στην Έκθεση Γενεύης. Η έκδοση παραγωγής ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στα τέλη του 2020 και να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021, με φωτογραφίες ενός εξελιγμένου πρωτοτύπου να έχουν διαρρεύσει από το φθινόπωρο του 2019. Παρόλα αυτά, μετά από την καθυστέρηση λόγω πανδημίας, τα νέα δεδομένα θέλουν την πρεμιέρα να καθυστερεί ακόμα περισσότερο προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις σε τεχνικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Automotive News Europe, ο νέος CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δεν είναι ικανοποιημένος από την απόδοση του Plug-in Hybrid συστήματος κίνησης της Tonale και ζήτησε από τους μηχανικούς της ιταλικής φίρμας να εργαστούν ακόμη πιο σκληρά στο συγκεκριμένο τομέα. Ο Imparato ανέλαβε καθήκοντα CEO μετά από την συγχώνευση FCA και PSA στον όμιλο Stellantis, κάτι που σημαίνει πως είδε την έκδοση παραγωγής της Alfa Romeo Tonale τον Ιανουάριο του 2021, δηλαδή αφότου είχε ολοκληρωθεί η φάση εξέλιξης. Παρόλο που το όχημα ήταν έτοιμο για παρουσίαση, τα σχόλια του νέου CEO ανάγκασαν την Alfa Romeo να αλλάξει για μια ακόμη φορά το χρονοδιάγραμμα, όπως αποκαλύπτουν πηγές από προμηθευτές της.

Alfa Romeo Tonale

Η έκδοση παραγωγής της Alfa Romeo Tonale με υπεύθυνο εξωτερικού σχεδιασμού τον Αλέξανδρος Λιώκης (όπως και του πρωτοτύπου), θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Jeep Compass και θα χρησιμοποιεί αρκετά κοινά μηχανικά μέρη. Το συγγενικό Jeep διατίθεται σε δύο Plug-in Hybrid τετρακίνητες εκδόσεις 4xe με συνδυαστική ισχύ 190 PS ή 240 PS, αν και οι φήμες για την υβριδική Tonale έκαναν λόγο για συνδυαστική ισχύ 330 PS. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως ο ο Fabio Migliavacca δήλωσε πρόσφατα πως η Tonale θα προσφέρει εξίσου δυναμική οδήγηση με την Giulietta και παρά τις ομοιότητες που θα έχει σε τεχνικό επίπεδο με Jeep Compass θα έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, διατηρώντας την ταυτότητα της Alfa Romeo.

Μένει να δούμε λοιπόν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υβριδικού C-SUV της Alfa Romeo όταν αυτό είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του, η οποία υπολογίζουμε πως θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του 2021, με εμπορικό ντεμπούτο μέσα στο 2022.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube