Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του Honda Civic Sedan

Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του Honda Civic Sedan

Η πρεμιέρα της ενδέκατης γενιάς Honda Civic είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου 2021.

Μετά από την παρουσίαση του Honda Civic Prototype το Νοέμβριο του 2020 και τις σχετικές διαρροές για τις εκδόσεις παραγωγής sedan και hatchback της ενδέκατης γενιάς του μικρομεσαίου, η Honda επιστρέφει την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Civic Sedan που θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Απριλίου 2021.

Όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, το Civic Sedan έχει ελάχιστες διαφορές από το Civic Prototype. Αυτές εντοπίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα με τις πλευρικές εσοχές να έχουν μεγαλώσει και να φιλοξενούν προβολείς ομίχλης, τους αισθητήρες παρκαρίσματος, τους τροχούς μικρότερης διαμέτρου, τους πλευρικούς καθρέφτες και τα μαρσπιέ που είναι πλέον βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, το χρωμιωμένο πλαίσιο παραθύρων, την αφαίρεση των glossy black στοιχείων και τα γραφικά στα φώτα. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αμερικανικών προδιαγραφών όπως διακρίνουμε από τα κίτρινα φλας ενώ αφορά την κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Touring.

Από την παρουσίαση του πρωτοτύπου γνωρίζουμε πως στο εσωτερικό θα κυριαρχεί η απλότητα με καθαρές γραμμές.Θα έχουμε οθόνη αφής 9" που θα εξέχει από την κορυφή του ταμπλό, ψηφιακό πίνακα οργάνων, τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα, ενιαίους αεραγωγούς για τον κλιματισμό και πρακτικές θήκες στο κεντρικό τούνελ.

Η Honda δεν αποκάλυψε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της μικρομεσαίου που θα ανακοινωθούν στις 28 Απριλίου, όμως αναφέρει πως αυτό θα είναι το πιο οδηγικά ενδιαφέρον και τεχνολογικά προηγμένο σεντάν στην ιστορία 50 ετών του ονόματος Civic.

Το τετράθυρο Honda Civic Sedan θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στις ΗΠΑ ενώ λίγο αργότερα μέσα στο 2021 θα ακολουθήσει και το πεντάθυρο Honda Civic Hatchback. Και οι δύο εκδόσεις αμαξώματος για την αμερικανική αγορά θα παράγονται για πρώτη φορά στο εργοστάσιο της Honda στην Indiana (ΗΠΑ) μετά από το κλέισιμο του εργοστασίου στο Swindon (Μ.Βρετανία). Η ιαπωνική φίρμα έχει επίσης επιβεβαιώσει την κορυφαία έκδοση επιδόσεων Civic Type R που ίσως είναι το τελευταίο μη-υβριδικό μοντέλο παραγωγής της Honda.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube