Η επόμενη γενιά του Suzuki Swift θα παρουσιαστεί το 2022

Η επόμενη γενιά του Suzuki Swift θα παρουσιαστεί το 2022

Η Suzuki ετοιμάζει τον διάδοχο του Swift που θα διατηρήσει τη γκάμα ήπια υβριδικών βενζινοκινητήρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιαπωνικής ιστοσελίδας Best Car Web, η επόμενη γενιά του Suzuki Swift θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα του 2022 με αρκετές αναβαθμίσεις. Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά έκανε πρεμιέρα το 2015 ενώ το 2020 δέχτηκε την πιο πρόσφατη ανανέωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Suzuki Swift 1.2 Hybrid

Αισθητικά, το επόμενο Swift θα αποτελεί εξέλιξη των γραμμών της σημερινής γενιάς, με παρόμοιες αναλογίες, αλλά πιο σύγχρονες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που θα το κάνουν να δείχνει πιο premium.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η νέα γενιά να βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της πλατφόρμας Heartech. Όσον αφορά τη γκάμα κινητήρων, θα έχουμε ήπια υβριδικό μοτέρ 1,2 λίτρων με αυξημένη ισχύ και μικρότερη κατανάλωση από αυτόν της υφιστάμενης γενιάς. Σημαντικές αναβαθμίσεις θα έχουμε στον τομέα της ασφάλειας, με πιο εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, ενώ από το εσωτερικό δεν θα λείπει και ένα νέο infotainment.

Θετικά είναι τα νέα και για τον διάδοχο του Suzuki Swift Sport που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023. Το μικρό hot hatch θα φορά βελτιωμένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου ήπια υβριδικού βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων με αυξημένη ισχύ και ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Επιπλέον, θα διατηρήσει το επιθετικό στήσιμο και ένα πλήρες bodykit που θα το διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

[Πηγή: Best Car Web μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube