Η Corvette ΖR1 2018 στο Nürburgring φορά DOHC V8; [video]

Η Corvette ΖR1 2018 στο Nürburgring φορά DOHC V8; [video]

Μια φωτογραφία μπορεί να είναι χίλιες λέξεις, αλλά άλλες τόσες είναι αυτές που ακούγονται από το πρωτότυπο της Corvette ZR1 που γυρίζει στο Ring, πιθανά με DOHC V8.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας V8 μπορεί να μην έχει τη μουσικότητα των έξι ή των δώδεκα κυλίνδρων, αλλά αυτός της Corvette ZR1 είναι πανδαισία να τον ακούς να στροφάρει ψηλά.

Δυστυχώς, ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος για να έχουμε μάξιμουμ απόδοση απλό το οπτικό υλικό, αλλά ο δοκιμαστής στο τιμόνι αξίζει ένα «μπράβο» που τα βάζει με αυτό που φαίνεται σαν χιονοθύελλα.

Ακόμη και στις εύκολες στιγμές, η Vette δεν φαίνεται να καταβάλλει και ιδιαίτερο κόπο, αλλά και πάλι αυτό είναι αρκετό για να αντιληφθείς πώς θα ακούγεται όταν βρίσκεται σε δράση.

ΔΕΙΤΕ DRIVE Corvette Carbon 65 Edition 2018 για τα 65χρονα του πιο αμερικανικού σπόρτσκαρ

Οι φήμες λένε ότι νέα ZR1 θα φορά ένα V8 με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Κι αν επαληθευτούν, θα είναι η δεύτερη φορά που ένα τέτοιος μπαίνει κάτω από το καπό του πιο εμβληματικού αμερικανικού σπόρτσκαρ. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η General Motors έχει καταθέσει από πέρυσι όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να κατοχυρώσει τον LT5 για την προσεχή Corvette. Το τελευταίο μοτέρ με αυτό τον κωδικό ήταν το 5,7λιτρο DOHC V8 για την Corvette ZR-1 1990-1995. Ένας κινητήρας που αναγνωριζόταν εύκολα από τη χαρακτηριστική χροιά του στις ψηλές στροφές σε σχέση με τους L98 και LT1 με τα ωστήρια.

ΔΕΙΤΕ DRIVE Η μορφή της Corvette C8, βάσει ενδείξεων

Βέβαια, τα σημερινά μοτέρ της GM, αν και με ωστήρια στροφάρουν πολύ ψηλότερα από τότε. Παρόλο λοιπόν που ο ήχος του πρωτοτύπου ZR1 ακούγεται διαφορετικός από αυτόν που έχουν συνηθίσει να ακούμε από την υφιστάμενη Corvette Z06, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ.

ΔΕΙΤΕ DRIVE H Chevrolet πατεντάρει ενεργό αεροδυναμικό πακέτο για την Corvette

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επόμενη ZR1 θα ανέβει σε ισχύ παραπάνω από τη Z06 και θα γίνει η ισχυρότερη μπροστομήχανη Corvette. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν το νέο μοτέρ DOHC V8 της GM προορίζεται γι’ αυτήν ή την τιμή των εγκαινίων θα έχει η προσεχής κεντρομήχανη Corvette που βρίσκεται επίσης υπό εξέλιξη. Όσον αφορά τους χρόνους, η αποκάλυψη της ZR1 2018 αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στο 2017, οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια.

[Πηγή Stateside Super Cars μέσω YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube