Νέα ηλεκτρική BMW i4 [video]

Νέα ηλεκτρική BMW i4 [video]

Στο πλαίσιο του BMW Group Annual Conference η Βαυαρική εταιρία προχώρησε στη μερική αποκάλυψη της νέας i4. Πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό Gran Coupé, με ισχύ 530 PS και αυτονομία που θα αγγίζει τα 590 km!

Η αρχική πρόθεση της BMW ήταν να προχωρήσει στη σχετική αποκάλυψη το καλοκαίρι. Τα πλάνα όμως άλλαξαν και έτσι η νέα i4 είδε σήμερα τα πρώτα φώτα της δημοσιότητας. Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για ένα σημαντικό ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο δεν θέλουν να πατάει στη λογική του niche αλλά να παραχθεί σε μεγάλο όγκο, ώστε να στηρίξει τα πλάνα τους για την επόμενη ημέρα της ηλεκτροκίνησης. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Pieter Nota, μέλος του ΔΣ της BMW AG και υπεύθυνος στους τομείς Customer, Brands, Sales, «με τη σπορ εμφάνιση της, την κορυφαία δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία και με μηδενικές εκπομπές ρύπων, η BMW i4 είναι μια πραγματική BMW. Κάνει την καρδιά της μάρκας BMW να χτυπάει πλήρως ηλεκτρικά».

Οπτικά, οι σχεδιαστικές γραμμές της i4 δεν διαφοροποιούνται αισθητά από αυτές του πρωτοτύπου, ενώ υπάρχουν αρκετές ομοιότητες και με τη νέα Σειρά 4. Αναμενόμενο, θα πει κανείς, αφού τα δύο μοντέλα έχουν -σε ένα βαθμό- κοινή φιλοσοφία. 

Η BMW σκοπεύει να προσφέρει την i4 σε μία σειρά εκδόσεων, με διαφορετικές ιπποδυνάμεις και χωρητικότητες συσσωρευτών. Η κορυφαία όλων, μάλιστα, θα φέρει τις φροντίδες της M Performance. Η εταιρία κάνει λόγο για ισχύ έως 530 PS και αυτονομία 590 km, στο νέο, αυστηρότερο κύκλο δοκιμών, WLTP. Αναφορικά με την επιτάχυνση, στην κορυφαία έκδοση υπολογίζεται πως τα πρώτα 100 km/h θα έρχονται από στάση σε περίπου 4 sec, ενώ η τελική ταχύτητα θα υπερβαίνει, λογικά, τα 230 km/h. 

Μέχρι στιγμής δεν διαθέτουμε περαιτέρω πληροφορίες καθώς, όπως προαναφέραμε, μιλάμε για μία μερική αποκάλυψη. Η BMW, ωστόσο, έχει υποσχεθεί πως θα δώσει πλήρη στοιχεία και φωτογραφίες εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς η i4 δεν θα αργήσει να περάσει στην παραγωγή. Ως εκ τούτου, σύντομα θα επανέλθουμε με νεότερα επί του θέματος. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube