Freze Nikrob: Είναι αυτό το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Ευρώπη;

Freze Nikrob: Είναι αυτό το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Ευρώπη;

Το νέο μοντέλο της Dartz κυκλοφορεί ήδη στη Λιθουανία με αρχική τιμή τα €9.999.

Η εταιρεία Dartz από τη Λιθουανία είναι γνωστή για τα πανάκριβα θωρακισμένα 4X4 που κατασκευάζει όμως πρόσφατα ανακοίνωσε τη διάθεση ενός μικρού ηλεκτρικού μοντέλου με το όνομα Freze Nikrob το οποίο χαρακτηρίζει ως το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά της Ευρώπης!

Το Freze Nikrob (δεν χρησιμοποιεί το όνομα Dartz) είναι ουσιαστικά rebadging του Wuling Hongguang Mini EV που κατασκευάζεται στην Κίνα από τη συμμαχία SAIC-GM-Wuling. Η έκδοση της Dartz που έχει φώτα τεχνολογίας LED και μερικές ακόμα προσθήκες στον τομέα της ασφάλειας, θα συναρμολογείται στη Λιθουανία με εξαρτήματα που θα εισάγονται από την Κίνα.

Το ηλεκτρικό μοτέρ που κινεί τους πίσω τροχούς αποδίδει 18 PS και 85 Nm και χαρίζει τελική ταχύτητα 100 km/h. Ανάλογα με την έκδοση, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 9,2 kWh ή 13,8 kWh με την αυτονομία να φτάνει μέχρι τα 200 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Freze

Η αρχική τιμή του Freze Nikrob είναι €9.999, τοποθετώντας το αρκετά χαμηλότερα από το Dacia Spring που είχε τον πολυπόθητο τίτλο του φθηνότερου ηλεκτρικού της ευρωπαικής αγοράς (χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας heavy quadricycle). Για όσους θέλουν κάτι πιο πλούσιο υπάρχει η έκδοση Luxury με τιμή €14.999 που εξοπλίζεται με τη μεγαλύτερη μπαταρία ενώ μεταξύ άλλων έχει ενισχυμένο γυαλί και vegan επενδύσεις στο εσωτερικό.

Οι πωλήσεις του Freze Nikrob έχουν ήξη ξεκινήσει στη Λιθουανία ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης είτε μέσω του παραδοσιακού μοντέλου αγοράς αυτοκινήτου είτε μέσω του προγράμματος car sharing της Dartz.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube