Ford Ranger: Νέες εκδόσεις Wolftrak και Stormtrak [video]

Ford Ranger: Νέες εκδόσεις Wolftrak και Stormtrak [video]

Δύο ειδικές εκδόσεις του Ford Ranger με πλούσιο εξοπλισμό για την αγορά της Ευρώπης.

Μετά από το σπορ Ranger MS-RT, η Ford παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του Ranger με το όνομα Wolftrak και Stormtrack, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2021 σε περιορισμένο αριθμό μονάδων με πλούσιο εξοπλισμό και μικρές αισθητικές πινελιές που τις ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη γκάμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Ranger MS-RT: Νέα έκδοση με σπορ εμφάνιση [video]

Ford Ranger Wolftrak
Το Ranger Wolftrak βασίζεται στο XLT όμως ξεχωρίζει από την εξωτερική απόχρωση Conquer Grey (διατίθεται και σε Sea Grey), τη γρίλια matte black, τα προστατευτικά για το πάτωμα, τις μαύρες ζάντες 17", τα εμβλήματα Wolftrack, τα πλαστικά σκαλοπάτια, το σωληνωτό πλαίσιο στην καρότσα και το προαιρετικό κάλυμμα καρότσας Aeroklas σε matte black. Στο εσωτερικό έχουμε επιγραφές Wolftrak, matte black λεπτομέρειες σε πίνακα οργάνων και πόρτες, στάνταρ οθόνη αφής 8" με το Ford SYNC 3 και ανθεκτικά πατάκια παντός καιρού.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο πετρελαιοκινητήρας 2.0 EcoBlue με 170 PS που συνεργάζεται είτε με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με αυτόματο 10 σχέσεων. Η επιλεκτική τετρακίνηση είναι στάνταρ και εδώ σε συνδυασμό με ηλεκτρονικό κλείδωμα πίσω διαφορικού, κοντές σχέσεις και ελαστικά παντός εδάφους. Το ωφέλιμο φορτίο είναι 1.000 kg και η δυνατότητα ρυμούλκησης 3.500 kg.

Ford Ranger Stormtrack
Το Ranger Stormtrack βασίζεται στο Wildtrack όμως ξεχωρίζει από τα γραφικά σε καπό, πόρτες και ταμπλό, την εξωτερική απόχρωση Rapid Red (διαθέσιμο επίσης σε Frozen White και Blue Lightning), τη γρίλια με κόκκινο διακοσμητικό, τα LED φώτα, τα προστατευτικά στο πάτωμα, το μαύρο πίσω προφυλακτήρα και το στάνταρ κάλυμμα καρότσας Power Roller Shutter. Στο εσωτερικό έχουμε λογότυπα Stormtrak στα σπορ δερμάτινα καθίσματα (ίδια με του Raptor), κόκκινες ραφές και Tinted Graphite επιφάνειες.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο πετρελαιοκινητήρας Bi-turbo 2.0 EcoBlue με 213 PS και 500 Nm που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης. Όπως και στο Wildtrack, το ωφέλιμο φορτίο είναι 1.000 kg και η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 3.500 kg. Η έκδοση διατίθεται σε συνδυασμό με αμάξωμα Double Cab ή Super Cab.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται plug-in hybrid έκδοση του Ford Ranger

Να θυμίσουμε πως η σημερινή, τρίτη γενιά Ford Ranger πρωτοπαρουσιάστηκε το 2011 και δέχθηκε διαδοχικές ανανεώσεις το 2015, το 2019 και το 2021. Η επερχόμενη τέταρτη γενιά που θα είναι συγγενική με το επόμενο Volkswagen Amarok, αναμένεται να παρουσιαστεί σε μορφή πρωτοτύπου το 2021 και να κυκλοφορήσει το 2022.

[Πηγή: Ford Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube