Το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS

Το εσωτερικό της Mercedes-Benz EQS

Πολυτέλεια και τεχνολογία αιχμής στη νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes-Benz.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε επίσημα το εσωτερικό της επερχόμενης ηλεκτρικής λιμουζίνας EQS με την οθόνη "Hyperscreen" σε όλο της το μεγαλείο.

Για όσους δεν έχουν εξοικειωθεί με τον όρο, Hyperscreen ονομάζεται το ταμπλό της EQS το οποίο είναι καλυμμένο από καμπυλωτό γυαλί και ενσωματώνει τρεις οθόνες - ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων, μια τεράστια κεντρική οθόνη αφής και μια επιπλέον οθόνη αφής μπροστά από τον συνοδηγό. Εκτός από αυτές, στην καμπίνα υπάρχουν δύο ακόμη οθόνες αφής για τους πίσω επιβάτες ανεβάζοντας τον αριθμό σε πέντε. Το σύστημα που ενσωματώνει το προηγμένο infotainment MBUX έχει οχταπύρηνο επεξεργαστή και 24 Gb μνήμης RAM.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Η βασική έκδοση της EQS δεν θα εξοπλίζεται με Hyperscreen αλλά θα υιοθετεί τη διάταξη οθονών της συμβατικής S-Class.

Mercedes-Benz EQS

Άλλα στοιχεία που διακρίνουμε είναι το τριάκτινο τιμόνι με χειριστήρια αφής, η πρακτική θήκη κάτω από την κεντρική κονσόλα, ο ambient εσωτερικός φωτισμός, οι λευκές επενδύσεις και οι λεπτομέρειες από ξύλο. Οι χώροι αναμένεται να είναι καλύτεροι από αυτούς της S-Class χάρη στην χωροταξία της ηλεκτρικής πλατφόρμας και τις αναλογίες ενός όγκου.

Η Mercedes-Benz έδωσε έμφαση και στον καθαρισμό του αέρα από σκόνη, μικροσωματίδια, γύρη ή δυσάρεστες μυρωδιές με νέα φίλτρα και το ειδικά σχεδιασμένο άρωμα No.6 MOOD Linen. Υπάρχουν επίσης προγράμματα Energizing Comfort για αναζωογόνηση των επιβατών με ήχους από δάση, θάλασσα και βροχή που συνδυάζονται με αντίστοιχες εικόνες στις οθόνες. Υπάρχει επίσης και η επιλογή ενός power nap για τον οδηγό ώστε να ανακτήσει δυνάμεις. 

Όσον αφορά τον τεχνητό ήχο του κινητήρα που περνά στο εσωτερικό, θα έχουμε τέσσερις επιλογές - Silent, Silver Waves, Vivid Flux και Roaring Pulse. Προαιρετικά διατίθεται ηχοσύστημα της Burmester με 15 ηχεία και ισχύ 710W. 

Mercedes-Benz EQS

Η γερμανική φίρμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εξωτερικού χωρίς καμουφλάζ όμως ανακοίνωσε πως η EQS θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο με συντελεστή οπισθέλκουσας που θα ξεκινά από 0.20 Cd (0.208 Cd για το Tesla Model S, 0.21 Cd για το Lucid Air και 0.22 Cd για την Mercedes-Benz S-Class).

Η επίσημη πρεμιέρα της Mercedes-EQS είναι προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube