VW Touareg R: Plug-in Hybrid με 462 PS [video]

VW Touareg R: Plug-in Hybrid με 462 PS [video]

Η κορυφαία έκδοση του μεγάλου πολυτελούς SUV είναι ένα plug-in hybrid προσανατολισμένο στις επιδόσεις.

Η Volkswagen παρουσίασε σήμερα το Touareg R, την κορυφαία έκδοση επιδόσεων του μεγάλου πολυτελόυς SUV που χρησιμοποιεί σύστημα κίνησης plug-in hybrid (το πρώτο υβριδικό R) και θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης.

Ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας V6 3,0 λίτρων (340 PS) συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα (136 PS) και μια μπαταρία 14,1 kWh που βρίσκεται κάτω από το χώρο αποσκευών. Ένα αυτόματο κιβώτιο Tiptronic 8 σχέσεων μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MOTION έχει κεντρικό κλείδωμα διαφορικού και ανάλογα με τις συνθήκες στέλνει έως 70% της δύναμης στον εμπρός άξονα και έως 80% στον πίσω.

VW Touareg R

Στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία E-MODE, το Touareg R μπορεί να ταξιδέψει έως και 48 km, σε ταχύτητα έως 140 km/h, εφόσον η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Όταν και τα δύο μοτέρ δουλεύουν μαζί, η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 462 PS και τα 700 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5" και τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Τα νούμερα αυτά τοποθετούν το υβριδικό Touareg R πολύ κοντά στο πετρελαιοκίνητο Touareg V8 TDI (421 PS/900 Nm) που μέχρι πρότινος ήταν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Volkswagen.

Ο οδηγός έχει πρόσβαση στα προγράμματα Eco, Comfort, Normal, Sport και Individual για το δρόμο, καθώς και τις Offroad, Snow, Gravel και Sand για εκτός δρόμου. Ανεξαρτήτως προγράμματος οδήγησης, η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει τους 3,5 τόννους, με το σύστημα υποβοήθησης Trailer Assist να βοηθά στις  μανούβρες.

Εξωτερικά, το Touareg R ξεχωρίζει από τους σπορ προφυλακτήρες με προεκτάσεις βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος και εισαγωγές αέρα με μαύρο πλαίσιο (όπως και στο αισθητικό πακέτο R-Line), τις μαύρες λεπτομέρειες σε γρίλια, καθρέφτες, πλαίσιο παραθύρων κτλ, την αποκλειστική απόχρωση Lapiz Blue Metallic (προαιρετική) καθώς και τις μαύρες ζάντες 21" Suzuka ή 22" Estoril.

VW Touareg R

Στο εσωτερικό βρίσκουμε επενδύσεις από μαύρο δέρμα Puglia, ραφές Crystal Grey σε σχήμα διαμαντιού στα καθίσματα και τις πόρτες, λεπτομέρειες σε απόχρωση Sepang Blue, διακοσμητικά Silver Wave aluminium και High Gloss, και ambient φωτισμό.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το Innovision Cockpit με ψηφιακό πίνακα οργάνων 12" και οθόνη αφής 15" για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας "Discover Premium", τετραζονικό κλιματισμό Air Care Climatronic, πανοραμική οροφή, φώτα IQ.Light LED matrix, ενώ προαιρετικά διατίθεται ηχοσύστημα Dynaudio 780 watt και σύστημα Night Vision.

Τέλος, Το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Travel Assist λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 250 km/h, συνδυάζοντας το ACC Adaptive Cruise Control που ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος και το Lane Assist που το διατηρεί εντός της λωρίδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Volkswagen Touareg

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube