Επίσημο: VW Golf GTI Clubsport 45

Επίσημο: VW Golf GTI Clubsport 45

Η VW αποκάλυψε το νέο Golf GTI Clubsport 45, μια ειδική έκδοση, με αφορμή την 45η επέτειο από τη γέννηση του Golf GTI το 1976!

Το Volkswagen Golf όγδοης γενιάς είναι το μικρομεσαίο με την πλουσιότερη γκάμα εκδόσεων η οποία περιλαμβάνει τα GTI, GTD, GTEGTI Clubsport, και R.. Εκτός όμως από αυτά -και από το επερχόμενο Golf R Plus- η Volkswagen αποκάλυψε σήμερα και το επετειακό, GTI Clubsport 45.

Συγκριτικά με την απλή Clubsport, η «45», φέρει αισθητικά μαύρη οροφή και ίδιου χρώματος πίσω αεροτομή, ζάντες αλουμινίου Scottsdale διαμέτρου 19 ιντσών με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα και Tornado Red πινελιές (παραμένουν φυσικά ο εμπρός προφυλακτήρας με ενιαίες εισαγωγές αέρα και κυψελωτό μοτίβο, σπλίτερ, προεκτάσεις των μαρσπιέ, ο διαχύτης και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης). Το πακέτο Race περιλαμβάνει επίσης ένα σπορ σύστημα εξάτμισης, ενώ έκπληξη προκαλεί η απουσία ηλεκτρονικού κόφτη για την τελική ταχύτητα!

451

Στην καμπίνα, το λογότυπο «GTI» φιγουράρει στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων με το «45» να παίρνει θέση στη βάση της στεφάνης του τιμονιού.

Κάτω από το καπό, συναντάμε το γνωστό 4κύλινδρο, 2,0 lt κινητήρα (όμοιος με του GTI Clubsport) με τους 300 PS και τα 400 Nm, ο οποίος μεταφέρει την πλούσια ισχύ του στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου διπλοσύμπλεκτου σασμάν. Το συγκεκριμένο κιβώτιο έχει δεχτεί τις επεμβάσεις των μηχανικών της VW, διαθέτοντας πιο «κοντές» σχέσεις μετάδοσης συγκριτικά με το απλό GTI. Τα πρώτα «100 km/h» από στάση, επιτυγχάνονται σε χρόνο 6’’.

Όπως όλα τα Golf GTI Clubsport, έτσι και το «45», φέρει ηλεκτρο-μηχανικά ελεγχόμενο διαφορικό, που αντικαθιστά το ηλεκτρονικό XDS του απλού Golf GTI.

Η επετειακή έκδοση, θα ξεκινήσει άμεσα την εμπορική της σταδιοδρομία, με τις πρώτες μάλιστα ευρωπαϊκές αγορές να το υποδέχονται από την 1η Μαρτίου!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube