Επίσημο: Νέο Hyundai Bayon [video]

Επίσημο: Νέο Hyundai Bayon [video]

Η Hyundai αποκάλυψε σήμερα το ολοκαίνουργιο Bayon, προσθέτοντας ένα ακόμη μέλος στην οικογένεια των SUV της.

Αυξάνεστε και πληθύνεστε και κυριεύσατε την κατηγορία των ελευθέρου χρόνου οχημάτων. Η Hyundai φαίνεται πως ακολουθεί κατά γράμμα τη γνωστή ρήση, επεκτείνοντας τη γκάμα των ελευθέρου χρόνου οχημάτων της με το νέο Bayon. Ένα B-SUV ή καλύτερα crossover μοντέλο, που σε αντίθεση με ότι ακούγονταν τόσο καιρό, δε θα είναι τελικά το μικρότερο στη γκάμα της καθώς από πλευράς διαστάσεων είναι ένα κλικ μεγαλύτερο από το Kona!

Για την ακρίβεια τα δυο μοντέλα έχουν παρόμοιες διαστάσεις με το μήκος του Bayon να ανέρχεται στα 4,18 μέτρα, το πλάτος στα 1,77 μέτρα και το ύψος στα 1,49 μέτρα. Με πιο απλά λόγια, το νέο δημιούργημα της κορεατικής φίρμας είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε μήκος από το Kona, λίγο πιο στενό και με χαμηλότερο ύψος αλλά και λίγο μικρότερο μεταξόνιο (2,58 μέτρα).  

bay3

Τι ακριβώς είναι λοιπόν το Bayon; Ουσιαστικά είναι η περιπετειώδης εκδοχή του i20, ένα μοντέρνο crossover δηλαδή με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και νεανική σχεδίαση για όλους όσους αναζητούν ένα εναλλακτικό «μικρό» για τις μετακινήσεις τους. 

Αισθητικά, το Bayon ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας, θυμίζει έντονα τόσο το νέο i20 όσο και το Kona, ειδικά στο εμπρόσθιο τμήμα του, διαφοροποιείται όμως σημαντικά στο πίσω μέρος χάρη στα τύπου μπούμερανγκ, LED, φωτιστικά σώματα.

bay4

Στα ενδότερα, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι το Bayon, δανείζεται εικόνα αλλά και περιεχόμενο από το i20. Η σχεδίαση του ταμπλό με το ζεύγος οθονών, ο πίνακας οργάνων ακόμα και οι διακόπτες στην κεντρική κονσόλα, προέρχονται αυτούσιοι από το κορεατικό σουπερμίνι.

Χωροταξικά, αναμένεται σύμφωνα με τις διαστάσεις αλλά και το μεταξόνιο του, να μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις ενήλικες επιβάτες στους οποίους μάλιστα προσφέρει και 411 lt αποθηκευτικού όγκου, ο οποίος μάλιστα δύναται να εκτοξευτεί στα 1.205 lt με την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. 

bay5

Κάτω από το καπό, το Bayon, φιλοξενεί τη γκάμα των μηχανικών συνόλων του i20. Αυτό σημαίνει, πως στη βάση βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1.2 lt με τους 84 PS, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 5τάχυτο χειροκίνητο σασμάν. Ακολούθως, μπαίνουμε στα τούρμπο μονοπάτια, με τον 3κύλινδρο 1.000άρη βενζινοκινητήρα των 100 PS να συνεργάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο 7άρι DCT, ενώ στην κορυφή της γκάμας, βρίσκεται το επίσης 1.000άρη τούρμπο μοτέρ με τους 120 PS και την ήπια υβριδική τεχνολογία.

Προφανώς, η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς για να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και ρύπων, αλλά κυρίως για να συγκρατηθεί η τιμή σε προσιτά επίπεδα.

Σχετικά με τις τιμές, αναμένονται ελαφρώς αυξημένες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες εκδόσεις του συγγενικού i20, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας B-SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube