Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz EQB [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz EQB [video]

Μετά τις Mercedes-Benz EQC, EQA και EQS, η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της γερμανικής φίρμας υποδέχεται και την EQB!

Η οικογένεια EQ της Mercedes-Benz αποκτά ένα ακόμη μέλος. Την EQB. Το κόμπακτ Crossover/SUV μοντέλο, κινείται από έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία, είναι προφανώς μηδενικών εκπομπών ρύπων και θα διατίθεται μεταξύ άλλων στην Ευρώπη και σε 7θέσια έκδοση.

Η επίσημη πρώτη για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz, πραγματοποιείτε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης (ανοίγει η αυλαία σήμερα) και κάθε άλλο παρά τυχαία είναι αυτή η επιλογή, με τη γερμανική φίρμα να ποντάρει πολλά στην εν λόγω αγορά για την εμπορική πορεία του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου. Μάλιστα, η EQB που βλέπετε στις φωτογραφίες θα κατασκευάζεται στην Κίνα, από την Beijing Benz Automotive Co., Ltd (BBAC), την κοινοπραξία της Daimler με το BAIC Group και θα είναι και στάνταρντ με 7 θέσεις (στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ η 7θέσια version θα είναι έξτρα).

eqb

Το πόσο πιστεύουν οι άνθρωποι της Daimler στην αγορά της Κίνας φαίνεται και από τις δηλώσεις του Hubertus Troska, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την παγκόσμια πρεμιέρα της ηλεκτρικής EQB εδώ στην Κίνα. Η Κίνα δεν είναι μόνο η πιο σημαντική περιοχή όσον αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων για εμάς, αλλά και η κορυφαία αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο». 

Η EQB, έχει μήκος 4,684 mm και δύναται να φιλοξενήσει στην καμπίνα της έως 7 επιβάτες, με την τρίτη σειρά καθισμάτων (στάνταρντ μόνο στην κινέζικη αγορά) να μπορεί να μεταφέρει με άνεση -τουλάχιστον όπως υποστηρίζει η Mercedes-Benz- δύο άτομα, αρκεί το ανάστημα τους να μην υπερβαίνει τα 1,65 m. 

eqb

Στην 5θέσια έκδοση, ο αποθηκευτικός χώρος προσφέρει 495 lt τα οποία μπορούν να φθάσουν τα 1.610 lt με την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Στην 7θέσια όμως version, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, μειώνεται στα 465-1.629 lt ανάλογα με τη διάταξη των πίσω θέσεων. 

eqb2

Στην Κίνα, η νέα EQB θα κυκλοφορήσει ως AMG Line, αποδίδοντας 292 PS, ενώ στην Ευρώπη θα υπάρξουν αρκετές έξτρα επιλογές ισχύος καθώς διαφόρων εκδόσεων με κίνηση είτε στους εμπρός είτε στους τέσσερις τροχούς. Επίσης, αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, η EQB, θα διατίθεται με μπαταρίες χωρητικότητας 66,5 kWh οι οποίες θα κατασκευάζονται στις μονάδες της Mercedes-Benz, στη Γερμανία και στην Πολωνία.

eqb

Η Mercedes-Βenz δεν ανακοίνωσε επίσημα τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου, αρκέστηκε απλά να τονίσει ότι θα υπάρξουν εκδόσεις με ισχύ έως 292 PS σε πρώτη φάση, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και εκδόσεις με long-range. Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε όμως την ηλεκτρική κατανάλωση για την έκδοση EQB 350 4Matic, η οποία ανέρχεται στις 16,2 kWh/100 km και μέγιστη αυτονομία τα 419 km (WLTP). 

Η παραγωγή της νέας Mercedes-Benz EQB θα ξεκινήσει άμεσα στα εργοστάσια της φίρμας στην Ουγγαρία (για Ευρώπη) και στο Πεκίνο (για Κίνα), με τις παραδόσεις των πρώτων οχημάτων να προορίζονται για την κινεζική αγορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube