Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz C-Class [video]

Επίσημο: Νέα Mercedes-Benz C-Class [video]

Πρεμιέρα για τη νέα γενιά Mercedes-Benz C-Class που είναι πιο πολυτελής και τεχνολογικά προηγμένη από ποτέ.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά της C-Class (W206) σε εκδόσεις αμαξώματος Saloon και Estate, η οποία φέρνει στην κατηγορία premium D-Segment σχεδιασμό και τεχνολογίες από τη ναυαρχίδα S-Class.

Η απερχόμενη C-Class πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια μονάδες από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ από το 1982 η Mercedes-Benz έχει πουλήσει περισσότερα από 10,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Mercedes-Benz C-Class

Σχεδιαστικά, η νέα C-Class αποτελεί φυσική εξέλιξη του προκατόχου της με αρκετά στοιχεία από τις μεγαλύτερες E-Class και S-Class. Οι αναλογίες έχουν βελτιωθεί και θυμίζουν μοντέλο μεγαλύτερης κατηγορίας χάρη στο μακρύ καπό, τον κοντό εμπρός πρόβολο, τη μετατοπισμένη προς τα πίσω καμπίνα, το μακρύ μεταξόνιο και την μακριά ουρά. Σε αυτό συμβάλλουν και οι αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις με μήκος 4.751 mm (+65 mm), πλάτος 1.820 mm (+10 mm), ύψος 1.437 mm (-10 mm) και μεταξόνιο 2.865 (+25 mm).

Στη μάσκα έχουμε την επιλογή δύο διαφορετικών σχεδίων για τη γρίλια και τον προφυλακτήρα - της Avantgarde Line με χρωμιωμένα διακοσμητικά και της AMG Line με πιο επιθετικές γραμμές και μεγαλύτερους αεραγωγούς - ενώ το καπό έχει γίνει πιο μυώδες. Τα φώτα LED εμπρός έχουν τεχνολογία Digital Light (προαιρετικά) με δυνατότητα προβολής γραμμών ή προειδοποιητικών σημάτων πάνω στο οδόστρωμα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα επιθετικά φώτα σε οριζόντια διάταξη και το κάλυμμα του χώρου αποσκευών με ενσωματωμένη αεροτομή σε στυλ CLA.

Στην C-Class Estate η οροφή έχει εντονότερη κλίση προς τα πίσω ενώ μεγαλύτερη κλίση έχει και το πίσω παρμπρίζ για πιο σπορ εμφάνιση. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, η C-Class φορά τροχούς με διάμετρο από 17" έως 19". Παρά τις αυξημένες διαστάσεις, οι σχεδιαστές κατάφεραν να κρατήσουν το συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0.24 Cd για την Saloon και στο 0.27 Cd για την Estate.

Mercedes-Benz C-Class

Στο εσωτερικό, έχουμε τη νέα διάταξη οθονών που πρωτοείδαμε στην S-Class. Ο παραμετροποιήσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διάμετρο 12,3" (ή 10,25") και συνδυάζεται με μια μεγάλη οθόνη αφής 11,9" (ή 9,5") που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την κεντρική κονσόλα και έχει ελαφριά κλίση προς τον οδηγό, καθώς και προαιρετικό έγχρωμο head-up display 9".

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η νέα έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX με προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, υποστήριξη φωνητικών εντολών, αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος, πληθώρα επιλογών streaming μουσικής, navigation με επαυξημένη πραγματικότητα, δυνατότητα αναβάθμισης μέσω διαδικτύου κ.α.

Νέο είναι και το τιμόνι με ενσωματωμένα χειριστήρια αφής στις διπλές ακτίνες του και flat-bottom σχήμα. Οι αεραγωγοί για τον κλιματισμό είναι εμπνευσμένοι από κινητήρες αεροσκαφών, και τοποθετήθηκαν στο άνω μέρος του ταμπλό που θυμίζει φτερό. Το κάτω μέρος του ταμπλό έχει γυαλιστερό μοτίβο ενώ οι επενδύσεις από συνθετικό δέρμα στις πόρτες και τα εντελώς νέα καθίσματα χαρίζουν διχρωμία που αποπνέει πολυτέλεια. Επιπλέον, ανάλογα με την έκδοση βρίσκουμε λεπτομέρειες απο nappa, ξύλο και αλουμίνιο.

Mercedes-Benz C-Class

Η καμπίνα είναι πιο ευρύχωρη σε σύγκριση με την προηγούμενη C-Class. Πιο συγκεκριμένα έχουμε +22 mm περισσότερο χώρο για τους αγκώνες μπροστά και +15 mm πίσω, έως +35 mm περισσότερο χώρο για τα γόνατα και +13 mm (+11 mm στην Estate) περισσότερο χώρο για το κεφάλι των πίσω επιβατών.

Ο χώρος αποσκευών παραμένει σταθερός για την Saloon με χωρητικότητα 455 lt, έχει όμως αυξηθεί για την Estate όπου κυμαίνεται από 490 lt έως 1.590 lt (+30 lt).

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από τον εξοπλισμό το πακέτο Driving Assistance με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης όπως τα Active DIstance Assist Distronic (ενεργό cruise control), Active Steering Assist (ενεργή διατήρηση λωρίδας) και Traffic Sign Assist (αναγνώριση οδικής σήμανσης) που προσφέρουν δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης.

Mercedes-Benz C-Class

Όπως είχαμε γράψει, η νέα γενιά της C-Class θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με τετρακύλινδρα μοτέρ καθώς οι εξακύλινδροι και οχτακύλινδροι καταργούνται από τη γκάμα. Πιο συγκεκριμένα, κατά το λανσάρισμα, η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τα παρακάτω ήπια υβριδικά σύνολα που συνεργάζονται αποκλειστικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic.

  • C 180: Υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων με 170 PS και 250 Nm. Ήπια υβριδικό σύστημα που προσφέρει επιπλέον 20 PS και 200 Nm (boost). Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,6" και τελική ταχύτητα 231 km/h.
  • C 200 και C 200 4MATIC: Υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων με 204 PS και 300 Nm. Ήπια υβριδικό σύστημα που προσφέρει επιπλέον 20 PS και 200 Nm (boost). Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3" (7,1" για την τετρακίνητη) και τελική ταχύτητα 246 km/h (241 km/h).
  • C 300 και C 300 4MATIC: Υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2,0 λίτρων με 258 PS και 400 Nm. Ήπια υβριδικό σύστημα που προσφέρει επιπλέον 20 PS και 200 Nm (boost). Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,0" και τελική ταχύτητα 250 km/h.
  • C 220 d: Υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 2,0 λίτρων με 200 PS και 440 Nm. Ήπια υβριδικό σύστημα που προσφέρει επιπλέον 20 PS και 200 Nm (boost). Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3" και τελική ταχύτητα 245 km/h.
  • C 300 d: Υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 2,0 λίτρων με 265 PS και 550 Nm. Ήπια υβριδικό σύστημα που προσφέρει επιπλέον 20 PS και 200 Nm (boost). Επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,7" και τελική ταχύτητα 250 km/h.

Στο κοντινό μέλλον θα ακολουθήσουν και εκδόσεις plug-in hybrid με βενζίνη και πετρέλαιο. Αυτές θα έχουν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 129 PS / 440 Nm, μπαταρία 25,4 kWh και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 100 km (WLTP).

Mercedes-Benz C-Class

Η ανάρτηση αποτελείται από τετραπλόυς συνδέσμους εμπρός και πολλαπλόυς συνδέσμους πίσω, ενώ προαιρετικά διατίθεται ενεργή ανάρτηση ή σπορ ανάρτηση. Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις plug-in hybrid θα έχουν στάνταρ αερανάρτηση στον πίσω άξονα.

Το μοντέλο απέκτησε επίσης προαιρετικό σύστημα τετραδιεύθυνσης που μειώνει τον κύκλο στροφής στα 10,64 m στρίβοντας τους πίσω τροχούς κατά 2,5 μοίρες. Βελτιωμένο είναι και το τιμόνι με πιο άμεση αίσθηση και λιγότερες στροφές από άκρη σε άκρη.

Η νέα Mercedes-Benz C-Class θα παράγεται στα εργοστάσια της Mercedes-Benz στις πόλεις Bremen (Γερμανία), Beijing (Κίνα) και East London (Νότια Αφρική), με τις πωλήσεις της να ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2021.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube