Επίσημο: Land Rover Defender V8 [video]

Επίσημο: Land Rover Defender V8 [video]

Το ταχύτερο και ισχυρότερο Land Rover Defender που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η Land Rover παρουσίασε σήμερα τα Defender 90 και 110 με κινητήρα V8 που τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας από πλευράς επιδόσεων.

Η νέα έκδοση του Defender συνεχίζει την παράδοση των οχτακύλινδρων προγόνων του που ξεκίνησε με το Stage I V8 τη δεκαετία του '70 και συνεχίστηκε με τα μοντέλα αμερικανικών προδιαγραφών του '90 αλλά και το συλλεκτικό Defender Works V8 (2021).

Land Rover

Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 5,0 λίτρων αποδίδει 525 PS και 625 Nm. Συνεργάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που έχει δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις και το σύστημα τετρακίνησης της Land Rover. Το ισχυρότερο Defender όλων των εποχών έχει επίσης νέες ρυθμίσεις στην ενεργή ανάρτηση (ελατήρια, αμορτισέρ, μεγαλύτερης διαμέτρου αντιστρεπτικές), τη μετάδοση (Electronic Active Rear Differential) και τα ηλεκτρονικά συστήματα (νέο πρόγραμμα Dynamic στο σύστημα Terrain Response 2, Torque Vectoring by Braking και Yaw Controller για έλεγχο των κλίσεων) που συμβάλλουν σε καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος.

Χάρη σε όλα αυτά, το Land Rover Defender 90 V8 επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 5,2" και έχει τελική ταχύτητα 240 km/h. Για όσους ενδιαφέρονται, η μέση κατανάλωση διαμορφώνεται στα 14,5 lt/100km ενώ οι εκπομπές CO2 στα 327g/km (WLTP).

​​Land Rover

Αισθητικά, το Defender V8 ξεχωρίζει από τις ζάντες αλουμινίου 22" σε Satin Dark Grey, τις δαγκάνες Xenon Blue στα δισκόφρενα 20", τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, τα ειδικά εμβλήματα και τα λευκά πίσω φώτα. Διατίθεται σε εξωτερικές αποχρώσεις Carpathian Grey, Yulong White και Santorini Black, με τα δύο πρώτα να συνδυάζονται με οροφή σε Narbik Black, και εξωτερικές λεπτομέρειες σε Shadow Atlas. Για επιπλέον εξατομίκευση, υπάρχουν τα πακέτα Bright Pack, Extended Bright Pack και Extended Black Pack που προσθέτουν διαφορετικής απόχρωσης διακοσμητικές πινελιές στους προφυλακτήρες και τους θόλους των τροχών.

Η νέα έκδοση εξοπλισμού Carpathian Edition του Defender V8 είναι η απόλυτη ναυαρχίδα στη γκάμα του μοντέλου. Ξεχωρίζει από καπό, οροφή και πίσω πόρτα σε Narvik Black και τους κρίκους ρυμούλκησης σε Satin Black. Το αμάξωμα προστατεύεται από γρατσουνιές χάρη στην ημι-ματ μεμβράνη Satin Protective Film της Land Rover. 

Land Rover

Στο εσωτερικό έχουμε προαιρετική οθόνη αφής 11,4" (μεγαλύτερη από την υφιστάμενη οθόνη 10") με το αναβαθμισμένο Pivi Pro infotainment και θήκη ασύρματης φόρτισης. Οι δερμάτινες επενδύσεις Ebony Windsor συνδυάζεται με λεπτομέρειες σε Miko Suedecloth και Robustec, φωτιζόμενα πατήματα των μαρσπιέ, φινίρισμα Satin Black στο ταμπλό, επένδυση Alcantara στο τετράκτινο τιμόνι και Satin Chrome στα paddles αλλαγής σχέσεων.

​​Land Rover

Η Land Rover ανακοίνωσε επίσης την έκδοση εξοπλισμού XS Edition για τις εκδόσεις κινητήρα P400, P400e PHEV και D250 MHEV diesel. Αυτή ξεχωρίζει εξωτερικά από τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος και τις ζάντες 20" ενώ διατίθεται σε εξωτερικές αποχρώσεις Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone και Santorini Black.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε θερμαινόμενα ηλεκτρικά καθίσματα με λειτουργία μνήμης και επενδύσεις Grained Leather, ταμπλό Light Grey και φωτιζόμενα μεταλλικά πατήματα των μαρσπιέ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνη Electronic Air Suspension, συστήματα Adaptive Dynamics και Configurable Terrain Response, προβολείς Matrix LED, καθρέπτη ClearSight Rear View και Pivi Pro infotainment με ηχοσύστημα Meridian 10 ηχείων.

[Πηγή: Land Rover]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube