Επίσημο: Αυτό είναι το Toyota Yaris Cross Adventure

Επίσημο: Αυτό είναι το Toyota Yaris Cross Adventure

H Toyota παρουσίασε μια πιο... περιπετειώδη και πλούσια εξοπλισμένη έκδοση του Yaris Cross που θα διατίθεται στην αγορά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Toyota παρουσίασε το ολοκαίνουριο B-SUV της με το όνομα Yaris Cross το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες του ευρωπαϊκού αγοραστικού κοινού και θα συμπληρώσει τη γκάμα της κάτω από τα μεγαλύτερα RAV4 και C-ΗR.

Τώρα, λίγο πριν το Yaris Cross λανσαριστεί στην αγορά παρουσιάζει μια άλλη έκδοση του νέου B-SUV της που φέρει πιο «περιπετειώδη» εξοπλισμό και ακούει στο όνομα «Adventure».

Ειδικότερα, η Toyota έχει εξοπλίσει το νέο SUV της με ανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα που παραπέμπει σε εκτός δρόμου περιπλανήσεις. Το ίδιο και πίσω με τον προφυλακτήρα να έχει μια διαφορετική σχεδίαση. Το Yaris Cross Adventure έρχεται επίσης με ασημί ράγες οροφής στάνταρ, μαζί με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σε σκούρο γκρι χρώμα.

Στην εμβληματική έκδοση Premiere Edition θα έχουμε επιπλέον δερμάτινη ταπετσαρία στην καμπίνα, πίσω πόρτα με αισθητήρες που ανοίγει ηλεκτρικά και  Head-Up Display. Η συγκεκριμένη έκδοση Premiere Edition θα είναι διαθέσιμη για τους πρώτους 12 μήνες, θα βγει στην αγορά τον Σεπτέμβριο, αλλά είναι διαθέσιμη για προπαραγγελίες. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται το  υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς της Toyota που αποτελείται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson με θερμική αποδοτικότητα 40%, δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες (ανάλογα με την έκδοση) και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 116 PS ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς μέσω του ηλεκτρικού συστήματος AWD-i intelligent all-wheel drive.

Στην προσθιοκίνητη εκδοχή του οι εκπομπές CO2 περιορίζονται κάτω από 90 g/km ενώ στην τετρακίνητη κάτω από 100 g/km (κύκλος μετρήσεων NEDC).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube