Επίσημο: Ανανεωμένο Volvo XC60 [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Volvo XC60 [video]

Το Volvo XC60 αποκτά νέο infotainment της Google και διακριτικές αισθητικές επεμβάσεις.

Μια ημέρα μετά από τη διαρροή φωτογραφιών του στο διαδίκτυο, η Volvo παρουσίασε και επίσημα το ανανεωμένο XC60 που φρεσκάρεται αισθητικά και τεχνολογικά για να αντιμετωπίσει καλύτερα τον ισχυρό ανταγωνισμό της κατηγορίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μοντέλα όπως το Audi Q5, η BMW X3 και η Mercedes-Benz GLC.

Σχεδιαστικά, το Volvo XC60 παραμένει άμεσα αναγνωρίσιμο όμως οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν τις αλλαγές στον προφυλακτήρα εμπρός με νέα γρίλια και διαφορετικές εισαγωγές άερα και πίσω στη χρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα και τις μη εμφανείς εξατμίσεις (έκδοση Recharge). Την εικόνα συμπληρώνουν νέα σχέδια τροχών και εμπλουτισμένη χρωματική παλέτα. Όπως και πριν, οι εκδόσει Inscription και R-Design θα ξεχωρίζουν με μικρές επεμβάσεις σε προφυλακτήρες και τροχούς.

Volvo

Στο εσωτερικό έχουμε νέα υλικά επενδύσεων όπως το City Weave και άλλες επιλογές χωρίς χρήση δέρματος. Η μεγαλύτερη όμως αναβάθμιση εντοπίζεται στο νέο infotainment που ενσωματώνει λογισμικό Android της Google - το οποίο γνωρίζουμε από το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge.

Το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που φιλοξενείται στην κεντρική οθόνη αφής του XC60 έχει πιο εύχρηστη διεπαφή, ακόμα καλύτερη συνδεσιμότητα και προηγμένη αναγνώριση φωνητικών εντολών.

Volvo

Η Volvo ανακοίνωσε επίσης και νέο πακέτο Digital υπηρεσιών που περιλαμβάνει πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες Google, την εφαρμογή Volvo On Call, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και όλα τα δεδομένα που απαιτούνται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκουμε φωνητικό έλεγχο Google Assistant, δορυφορική πλοήγηση Google Maps και πληθώρα in-car εφαρμογών (streaming μουσικής κ.α.) από το κατάστημα Google Play.

Οι ίδιες αναβαθμίσεις infotainment ισχύουν και στα μοντέλα S90, V90 και V90 Cross Country. Εκτός από το νέο σύστημα infotainment, τα προαναφερόμενα μοντέλα αναβαθμίζονται με το πακέτο συστημάτων ασφαλείας Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) που περιλαμβάνει μια σειρά από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων.

Η παραγωγή του ανανεωμένου Volvo XC60 θα ξεκινήσει τον Μάιο με τις τιμές να αναμένονται κοντά στα επίπεδα του προκατόχου του.

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube