Επίσημο: Ανανεωμένο SEAT Arona [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο SEAT Arona [video]

Το «baby» SUV της SEAT, το Arona, έπειτα τέσσερα χρόνια στις αγορές ανανεώνεται με στόχο να παραμείνει το ίδιο επίκαιρο και ανταγωνιστικό στην πιο απαιτητική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

Μετά το ανανεωμένο Ibiza, η SEAT, παρουσιάζει με κάθε επισημότητα και την ανανεωμένη έκδοση του Arona. Έπειτα από 4 χρόνια στις αγορές και με περισσότερες από 350.000 πωλήσεις παγκοσμίως, έφθασε η ώρα το Β-SUV της ισπανικής φίρμας να φρεσκάρει την «εικόνα» του τόσο σε επίπεδο σχεδίασης όσο και τεχνολογικών συστημάτων.

Εξωτερικά, το Arona, υιοθετεί μια νέας σχεδίασης μάσκα στο εμπρόσθιο τμήμα (με full LED φώτα), με πιο «χωμάτινο look» και ενσωματωμένους μικρούς στρογγυλούς προβολείς. Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας νέος ευμεγέθης διαχύτης και μια εξίσου νέας σχεδίασης μικρή αεροτομή. 

 

Η παλέτα των χρωμάτων, περιλαμβάνει 10 αποχρώσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι νέες και φέρουν την ονομασία «Asphalt Blue» και «Sapphire Blue», ενώ εμπλουτίζεται και με τρία νέα χρώματα η διχρωμία στην οροφή. Όπως και στην περίπτωση του Ibiza, το Arona, φέρει τρία νέα σχέδια για τις ζάντες (δύο 17’’, μία 18’’), με την ισπανική φίρμα, να προσφέρει το B-SUV της σε 6 εξοπλιστικές εκδόσεις, SE, SE Technology, FR, FR Sport, Xperience και Xperience Lux, με τις δυο τελευταίες να καταργούν ουσιαστικά τις παλαιότερες Xcellence.

SEAT 

Στην καμπίνα, το ανανεωμένο Arona, φλερτάρει σε ύφος με το Leon. To αναθεωρημένο ταμπλό εφοδιάζεται με νέα υλικά, μαλακά στην αφή και αναβαθμισμένα ως προς την ποιότητα τους, με το σύστημα infotainment να «μεταφέρεται» πλέον στο κέντρο του ταμπλό και να προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό οθόνη αφής 8,25’’ και έξτρα, με 9,2’’, χαρίζοντας στους επιβάτες πρόσβαση σε μια πλήρη σουίτα υπηρεσιών συνδεσιμότητας.

SEAT

Νέος επίσης, είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25’’, που διατίθεται στάνταρντ στις εκδόσεις FR Sport και Xperience Lux. Σε αντίθεση βέβαια με το Leon, το Arona, εφοδιάζεται με φυσικούς διακόπτες για τη λειτουργία του κλιματισμού. 

Από την ανανεωμένη version του μοντέλου δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα νέα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, Park Assist, Blindspot Assist και το Travel Assist, το οποίο συνεργάζεται με το Lane-Keep Assist προσφέροντας χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης.

SEAT

Για την κίνηση του μοντέλου, φροντίζουν αποκλειστικά, οι TSI κινητήρες του ομίλου VW. Στη «βάση» συναντάμε το 1.000άρη, 3κύλινδρο με τους 95 PS και τα 175 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται αποκλειστικά με 5αρι χειροκίνητο σασμάν, με τη γκάμα του ενός λίτρου, να συμπληρώνει η έκδοση με τους 110 PS και τα 200 Nm ροπής, η οποία βέβαια δύναται να συνεργαστεί τόσο με 6αρι manual κιβώτιο όσο και με 7αρι DSG.

Στην κορυφή της γκάμας, βρίσκεται ο 1.5 TSI με τους 150 PS και τα 250 Nm ροπής. To ρόλο της πλέον οικονομικής version στην παλέτα των μηχανικών συνόλων του ανανεωμένου Arona θα «παίξει» για μία ακόμη φορά η έκδοση TGI με τους 90 PS, η οποία σύμφωνα με τη SEAT είναι 50% πιο οικονομική από τις λοιπές βενζινοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου. 

Το ανανεωμένο Arona, αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία από τα τέλη του καλοκαιριού σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube