Ένα ηλεκτρικό crossover βγαλμένο από το Mad Max! [video]

Ένα ηλεκτρικό crossover βγαλμένο από το Mad Max! [video]

Ηλεκτρικό, τετρακίνητο, φουτουριστικό, με χώρους για 4 επιβάτες και αυτονομία που ξεπερνά τα 400 km, το Jax CUV της Alpha, μοιάζει να ξεπήδησε από σενάριο ταινίας του Mad Max!

To καλιφορνέζικο brand «Alpha», έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το ηλεκτρικό όχημα Jax Electric Crossover, το οποίο αναμένεται να πατήσει τους τροχούς του στο δρόμο στις αρχές του 2022.

Ρετρό και συνάμα φουτουριστικό σε εμφάνιση, για κάθε είδους οδόστρωμα και... με καθαρή ισχύ, το Jax CUV μας δίνει μια πρώτη γεύση από το μέλλον της νέας γενιάς των compact crossover οχημάτων. 

jax

Το Jax, βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική που υποστηρίζει και το δίθυρο Ace. Έχει μήκος 4.560 mm, και πλάτος 1.930 mm, με την καμπίνα του να είναι σε θέση να φιλοξενήσει με άνεση –τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η Alpha- 4 ενήλικες επιβάτες. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι, ότι το Jax CUV, προσφέρει στο πλήρωμα του και 1.769 lt. αποθηκευτικού όγκου!

jax1

Η Alpha θα λανσάρει το φουτουριστικό όχημα με μία μονάδα ισχύος 75-kWh, σε δύο όμως εκδόσεις, δικίνητο και τετρακίνητο. Στόχος είναι το βάρος του οχήματος παραγωγής να μην υπερβεί τα 900 kg, ώστε να του προσφέρει και αυτονομία που θα ξεπερνά με μία φόρτιση τα 400 km. 

H Alpha θα ρίξει το μοντέλο στην αμερικανική αγορά το 2022 ή το αργότερο το 2023, με αρκετούς ωστόσο πελάτες να έχουν προβεί ήδη στην παραγγελία του! Η τιμή του αναμένεται κοντά στα $38.000. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube