Έκθεση Γενεύης: VW Sport Coupé Concept GTE [video]

Έκθεση Γενεύης: VW Sport Coupé Concept GTE [video]

Ένα από τα highlights του σταντ της VW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι το Sport Coupé Concept GTE.

Το πρωτότυπο ενός υβριδικού τετράθυρου κουπέ με την ονομασία Sport Coupé Concept GTE αποκάλυψε σήμερα η VW.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το high-tech concept ενός τετράθυρου κουπέ το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του VW Group. Με διαστάσεις 4.869 x 1.864 x 1.407 mm (μήκος x πλάτος x ύψος αντίστοιχα), τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 480 lt.

Σχεδιαστικά, το Sport Coupé Concept GTE χαρακτηρίζεται από το μακρύ καπό, την έντονα κεκλιμένη οροφή, τους αρκετά κοντούς προβόλους και το «ενιαίο», οπτικά, σύνολο που σχηματίζουν η ευμεγέθης μάσκα με τα εμπρός φωτιστικά σώματα.

Η καμπίνα είναι μινιμαλιστική, με τα κλασικά χειριστήρια να έχουν δώσει τη θέση τους σε μια μεγάλη οθόνη αφής. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι, όπως λέει η VW, «εντυπωσιακοί» χάρη στο μεταξόνιο των 3.020 mm.

To υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 TSI και δύο ηλεκτροκινητήρες με μέγιστη συνδυασμένη ισχύ 380 PS, που επιταχύνουν το GTE στα 0-100 km/h σε 5,2¨ και του δίνουν τελική 250 km/h, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

Η αυτονομία στην πλήρως ηλεκτρική λειτουργία φτάνει τα 50 km ενώ στην υβριδική τα 1.000 km, χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση των 2 lt/100 km.

[Πηγή: VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube