Bugatti Divo: Δοκιμές εξέλιξης κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου

Bugatti Divo: Δοκιμές εξέλιξης κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου

Το υπεραυτοκίνητο των 5 εκατομμυρίων ευρώ δοκιμάζεται σε ακραίες συνθήκες.

Η Bugatti δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από τις δοκιμές της Divo, η οποία βρίσκεται στα τελικά στάδια εξέλιξης πριν τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες.

Στις εικόνες βλέπουμε την Julia Lemke, μηχανικό εξέλιξης της Bugatti κατά τη διάρκεια δοκιμών σε μια έρημο όπου σύμφωνα με την εταιρεία επικρατούν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Εκεί, ένα πρωτότυπο προ-παραγωγής οδηγήθηκε σε ταχύτητες 250 km/h για αρκετές ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, έτσι ώστε να ρυθμιστούν σωστά τα συστήματα ψύξης του κινητήρα.

Bugatti Divo Testing

Να θυμίσουμε πως το υπεραυτοκίνητο παρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο Pebble Beach και η παραγωγή του είναι περιορισμένη σε 40 μονάδες που είχαν ήδη προπωληθεί σε τιμή που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Divo φορά τον κινητήρα W16 8,0 λίτρων με τέσσερα turbo ο οποίος αποδίδει 1.500 PS και 1600 Nm ροπής και στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Ο κινητήρας προέρχεται από την Chiron η οποία ολοκλήρωσε τις εξαντλητικές δοκιμές από τις οποίες περνούν όλα τα μοντέλα μαζικής παραγωγής του VW Group, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών προσφέροντας ανθεκτικότητα και αξιοπιστία.

Εκτός από το εντελώς νέο ανθρακονημάτινο αμάξωμα, η Divo έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις και στην ανάρτηση, το τιμόνι και το σασί, όντας 35 kg ελαφρύτερη από την Chiron.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube