BMW: Νέα Χ3 - Δείτε το video

BMW: Νέα Χ3 - Δείτε το video

BMW X3 είχαμε οδηγήσει προ μηνός σε μοντέλο προπαραγωγής αρκετά καμουφλαρισμένο. Τώρα βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες. Το μοντέλο θα αρχίσει να διατίθεται στην Ελλάδα προς το τέλος της χρονιάς. Είναι αισθητά μεγαλύτερο σε διαστάσεις και η βελτίωση στην ποιότητα κατασκευής στην καμπίνα φαίνεται με το μάτι. Η γκάμα των μοτέρ για τη νέα X3 θα είναι καινούργια. Με το λανσάρισμά θα διατίθεται με ένα ατμοσφαιρικό 3λιτρο 6κύλινδρου βενζινοκινητήρα με 272 ίππους και έναν τούρμπο με 306. Δύο θα είναι και οι ντίζελ: Ένας δίλιτρος με 185 ίππων ή 245. Η βασική έκδοση με τον τρίλιτρο βενζινοκινητήρα εφοδιάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις θα συνοδεύονται από το νέο 8άρι αυτόματο κιβώτιο της BMW.
Στη σύντομη επαφή μας με την X3 προπαραγωγής είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε την έκδοση με το μικρό ντίζελ. Η Χ3 xDrive20d όπως θα ονομάζεται, μας φάνηκε σχετικά υποτονική κάτω από τις 2.000 σ.α.λ. Κάτι που οφείλεται κυρίως στη μακριά κλιμάκωση του κιβωτίου. Πάνω από τις 2.000 σ.α.λ. είναι πολύ δυνατή και γεμάτη ροπή, καθώς η μέγιστη τιμή της φτάνει τα 38,9 kgm.
Το νέο τιμόνι με την ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση είναι άμεσο, αλλά παραδόξως για BMW όχι και γεμάτο αίσθηση. Όπως συμβαίνει και στο τωρινό μοντέλο, το κράτημα είναι πολύ καλό και δεν επηρεάζεται από τις μεγάλες διαστάσεις του αυτοκινήτου, ενώ η ανάρτηση έχει ακόμη πιο ποιοτική λειτουργία στις χαμηλές ταχύτητες από τη σημερινή Χ3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube