Bentley Continental GT Speed με τελική 335 km/h [video]

Bentley Continental GT Speed με τελική 335 km/h [video]

Η ταχύτερη έκδοση της Bentley Continental GT είναι ένα από τα κορυφαία Grand Tourer.

Η Bentley παρουσίασε την κορυφαία έκδοση Speed της τρίτης γενιάς Continental GT η οποία αποτελεί το πιο δυναμικό μοντέλο στη γκάμα της χωρίς όμως να θυσιάζει τα στοιχεία άνεσης και πολυτέλειας που την χαρακτηρίζουν.

Ο twin-turbo W12 6.0 TSI που βρίσκεται κάτω από το καπό αποδίδει 659 PS (+24 PS) και 900 Nm ενώ έχει τεχνολογία απενεργοποήσης έξι εκ των δώδεκα κυλίνδρων για χαμηλότερους ρύπους. Η δύναμη μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του βελτιωμένου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων και του ενεργού συστήματος τετρακίνησης. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,6" (-0,1") ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 335 km/h!

Νέα είναι τα προαιρετικά carbon-κεραμικά φρένα με δεκαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω, τα οποία ζυγίζουν 33 kg λιγότερο από τα απλά. Έχουμε επίσης σύστημα τετραδιεύθυνσης, νέο ηλεκτρονικό διαφορικό eLSD, παραμετροποιήσιμο ESC που απενεργοποιείται εντελώς, ηλεκτρονικό σύστημα 48V στις αντιστρεπτικές για μείωση των κλίσεων στις στροφές και ενεργή αερανάρτηση. Φυσικά ο οδηγός έχει πρόσβαση στα προγράμματα Comfort, Bentley, Sport

Bentley

Σχεδιαστικά, η Continental GT Speed ξεχωρίζει από τις ζάντες 22" σε ασημί ή μαύρη απόχρωση, τις λεπτομέρειες Dark Tint (γρίλια, εισαγωγές αέρα), τα ανασχεδιασμένα μαρσπιέ και το έμβλημα Speed στα εμπρός φτερά.

Στο δίχρωμο εσωτερικό έχουμε επενδύσεις από Alcantara με 15 κύριες και 11 δευτερεύουσες αποχρώσεις, διάφορες επιλογές για ξύλο (Piano Black, Crown Cut Walnut, Dark Stained Burr Walnut και Dark Fiddleback Eucalyptus ως στάνταρ με προαιρετικά Dark Burr Walnut, Crown Cut Walnut και Koa) μοτίβο Diamond στα καθίσματα και το λογότυπο Speed ραμμένο στα προσκέφαλα.

Η Bentley Continental GT Speed θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τιμή της.

 

[Πηγή: Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube