Aston Martin Vantage F1® Edition: Από τις πίστες, στους δρόμους

Aston Martin Vantage F1® Edition: Από τις πίστες, στους δρόμους

Η Aston Martin, δημιούργησε τη Vantage F1® Edition, ως φόρο τιμής για την επιστροφή της στους αγώνες της Formula 1 έπειτα από απουσία 60 ετών!

Η Aston Martin θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στους αγώνες της Formula 1 και πέραν των μονοθεσίων της που θα βρίσκονται στο grid, στα «χρώματα» της Aston Martin ντύνεται και το επίσημο Safety Car των αγώνων, που δεν είναι άλλο από μια Vantage…

Προκειμένου να γιορτάσει όλα αυτά τα ευτυχή γεγονότα, η βρετανική φίρμα παρουσίασε μια επετειακή έκδοση της Vantage, με την ονομασία Vantage F1® Edition. Ουσιαστικά, πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται ως Safety Car στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, μονάχα, που οι τυχεροί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να το κυκλοφορήσουν και σε δημόσιους δρόμους.

van

Κάτω από το καπό της η εν λόγω Vantage, βρίσκεται ένας V8 Twin-turbo κινητήρας 4,0 lt (φέρει την υπογραφή της AMG) ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 535 PS, ήτοι 25 PS περισσότερους από τις απλές εκδόσεις και 685 Nm ροπής. Το κιβώτιο παραμένει μεν αυτόματο 8 σχέσεων, έχει δεχτεί ωστόσο την φροντίδα των μηχανικών της βρετανικής φίρμας για ακόμα ταχύτερες αλλαγές και πιο άμεση αίσθηση. 

Περνώντας στο «σασί», η ομάδα της Aston Martin προχώρησε σε αύξηση της ακαμψίας του πλαισίου, βελτίωσε την αίσθηση και την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και έδωσε ένα τόνο πιο σφιχτό set-up στην ανάρτηση, προκειμένου να προσφέρει τον απόλυτο χειρισμό και έλεγχο του αμαξώματος.

van1  

Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία μιας Vantage οι τροχοί είναι 21’’, ενώ αυξημένη κατά 200 kg είναι και η κάθετη δύναμη που ασκείται στο όχημα. Φυσικά ως γνήσια Aston Martin, η Vantage F1® Edition, θα κυκλοφορεί σε Racing Green χρώμα αλλά και σε ειδικές αποχρώσεις του μαύρου και του λευκού.

Η Vantage F1® Edition κοστίζει 142.000 λίρες στη Βρετανία, ενώ στη Γερμανία όπου και αναμένονται τα πρώτα κομμάτια να παραδίδονται στους κατόχους τους το Μάιο, 162.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube