Aston Martin: Νέα έκδοση V8 Vantage N420

Aston Martin: Νέα έκδοση V8 Vantage N420

H νέα ειδική έκδοση είναι εμπνευσμένη από τους αγώνες αυτοκινήτου και έρχεται να αντικαταστήσει τη V8 Vantage N400 του 2007. O κινητήρας της είναι ο γνωστός 4.7 λίτρων και 420 ίππων που προσφέρει τελική ταχύτητα 288χλμ./ώρα και συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή προαιρετικά με το ημιαυτόματο Sportshift. Απαρχή της ιδέας αυτής της ειδικής έκδοσης ήταν οι εμπειρίες των ανθρώπων της Aston Martin στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring το 2006. Εκεί στελέχη της εταιρείας οδήγησαν τη V8 Vantage με το προσωνύμιο "Rose" στην τέταρτη θέση της κατηγορίας τους και στην 24 θέση γενικής μεταξύ 200 αγωνιζομένων.
Η Ν420 είναι κατά 27 κιλά ελαφρύτερη από τη στάνταρ έκδοση χάρη στη χρήση ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων στο αμάξωμα. Οι λεπτομέρειες αυτές μαζί με τις 10άκτινες ζάντες, τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα και το διαχύτη πίσω τονίζουν το σπορ χαρακτήρα της έκδοσης.
Στο εσωτερικό υπάρχει ειδικό πακέτο για τη έκδοση ενώ προσφέρεται ως στάνταρ και το πακέτο εξοπλισμού Sports που περιλαμβάνει διαφορετική ρύθμιση ανάρτησης, σπορ εξάτμιση καθώς και roll bars.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube