Alfa Romeo, Fiat και Jeep ετοιμάζουν B-SUV βασισμένα σε γαλλική πλατφόρμα

Alfa Romeo, Fiat και Jeep ετοιμάζουν B-SUV βασισμένα σε γαλλική πλατφόρμα

Ο όμιλος Stellantis έδωσε πρόσβαση στις εταιρείες στην πλατφόρμα CMP του Groupe PSA.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ένωση FCA και PSA στον όμιλο Stellantis έφερε ανακατατάξεις στα σχέδια για νέα μοντέλα τα οποία θα χρησιμοποιούν κοινές πλατφόρμες για μείωση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής. Μια τέτοια περίπτωση θα δούμε και στην κατηγορία B-SUV, με τις Alfa Romeo, FIAT και Jeep να ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Compact Modular Platform (CMP) του Groupe PSA και θα χρησιμοποιούν γαλικά μοτέρ.

Όπως αποκαλύπτει το Automotive News Europe, το μικρότερο μοντέλο της οικογένειας Jeep που θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade, θα κυκλοφορήσει το 2022, με υβριδικό σύστημα κίνησης και τετρακίνηση. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2022 στο εργοστάσιο Tychy στην Πολωνία. Στο ίδιο εργοστάσιο θα παράγεται το επερχόμενο B-SUV της Alfa Romeo από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ το αντίστοιχο FIAT θα βγει από τη γραμμή παραγωγής τον Ιούλιο του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ PSA και FIAT: Πώς θα σμίξουν οι ηλεκτρικές πλατφόρμες τους στο Stellantis;

Η πλατφόρμα Compact Modular Platform (CMP) του γαλλικού ομίλου χρησιμοποιείται ήδη σε πληθώρα μοντέλων - Peugeot 208 και 2008, DS 3 Crossback, Opel Corsa και Mokka καθώς και το μεγαλύτερο Citroën C4 C-Cross. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι το premium B-SUV της Alfa Romeo θα διατεθεί σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του  βασισμένη στην πλατφόρμα eCMP που γνωρίζουμε από τα ηλεκτρικά DS 3 Crossback E-TensePeugeot e-2008 και Opel Mokka-e

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube