Alfa Romeo MiTo: Εντείνονται οι φήμες για επιστροφή της το 2023!

Alfa Romeo MiTo: Εντείνονται οι φήμες για επιστροφή της το 2023!

Φήμες θέλουν την Alfa Romeo MiTo να επιστρέφει στην αγορά το 2023, με μια ολοκαίνουργια γενιά και ήπια υβριδικά σύνολα.

Ισχυρές φήμες από την Γαλλία θέλουν την Alfa Romeo να αναβιώνει τη MiTo μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Η παραγωγή του ιταλικού χάτσμπακ σταμάτησε πριν από τρία χρόνια ακολουθώντας τις δηλώσεις του τότε επικεφαλής της εταιρίας στην Ευρώπη, ότι ο 3θυρος σχεδιασμός του μοντέλου δεν είναι πια ελκυστικός στους αγοραστές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού L’Automobile η νέα γενιά του ιταλικού χάτσμπακ θα παρουσιαστεί το 2023, με τις πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά να ξεκινούν το 2024.

Πιθανότατα το νέο MiTo θα μοιράζεται την πλατφόρμα EMP1 μαζί με τα Opel Corsa και Peugeot 208 και δεν θα βασίζεται στη νέα STLA αρχιτεκτονική που εξελίσσει η Stellantis για μικρότερα αυτοκίνητα.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το δημοσίευμα κάτω από το καπό της θα βρίσκονται ήπια υβριδικά σύνολα από το ράφι του ομίλου, ενώ μελλοντικά αναμένεται και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση μιας και η Alfa Romeo έχει σκοπό να εξηλεκτριστεί πλήρως από το 2027. Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν το νέο χάτσμπακ θα διατηρήσει την ονομασία MiTo καθώς η εταιρία μπορεί να μην επιθυμεί ένα συσχετισμό με το προηγούμενο μοντέλο.

MiTo

Την ίδια χρονική περίοδο η Fiat αναμένεται να λανσάρει το νέο Punto με τα ρεπορτάζ να θέλουν και αυτό να χρησιμοποιεί ήπια υβριδικούς κινητήρες. Να θυμίσουμε ότι το MiTo όπως και οι δύο γενιές του Οpel Corsa από το 2006 μέχρι το 2019 είχαν κοινή πλατφόρμα με το χάτσμπακ της Fiat.

Τέλος, η φημολογία για την αναγέννηση της MiTo έρχεται στην επιφάνεια πέντε μήνες μετά τις δηλώσεις του νέου αφεντικού της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, ότι επιθυμεί να αναβιώσει τις GTV και Spider.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube