Μεταξύ αυτών θα ψηφίσουμε για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Μεταξύ αυτών θα ψηφίσουμε για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Ανακοινώθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και επισήμως οι υποψηφιότητες για το World Car of The Year 2019, έναν θεσμό στον οποίο από φέτος συμμετέχει και το DRIVE.

Βραβεύουμε τα καλύτερα του σήμερα, εμπνέουμε τα καλύτερα του αύριο. Με αυτό το μότο το πρόγραμμα World Car Awards γιόρτασε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού την 15η επέτειο από τη σύστασή του. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η λίστα των 36 αυτοκινήτων που θα διεκδικήσουν τον τίτλου του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Η τελική βράβευση θα γίνει την άνοιξη, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Την εκδήλωση φιλοξένησε η Audi, καθώς είναι η μάρκα με τις περισσότερες διακρίσεις στον θεσμό τα προηγούμενα χρόνια. Το ολοκαίνουριο e-tron που δέσποζε στο χώρο είναι μεταξύ των μοντέλων που διεκδικούν τον τίτλο, καθώς φέτος η ηλεκτροκίνηση, ενισχυμένη από το λανσάρισμα μοντέλων υψηλού κύρους και τεχνολογίας, είναι η κυρίαρχη τάση φέτος, περισσότερο από ποτέ.

Το World Car of The Year είναι ένα πρόγραμμα που ιδρύθηκε και οργανώνεται από δημοσιογράφους. «Τρέχει» κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο: Στην Ασία, στην Ευρώπη και στην Β. Αμερική. Για έξι συνεχόμενα χρόνια, το WCOTY αναγνωρίζεται από τον ανεξάρτητο παγκόσμιο οργανισμό Prime Research ως το No1 πρόγραμμα βραβείων που αφορούν στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πρόκειται για τα Oscar του αυτοκινήτου. Εκτός από ΤΟ αυτοκίνητο της χρονιάς, το συνολικά κορυφαίο, βραβεύονται τα καλύτερα σε επιμέρους κατηγορίες, όπως το καλύτερο πόλης, το καλύτερο σπορ, το καλύτερο πολυτελές, το καλύτερο «πράσινο».

Το DRIVE, παρουσιάζοντας στο Steering Committee δουλειά από τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, αλλά και στις διεθνείς πλατφόρμες (YouTube και social media) πέτυχε να ενταχθεί στον θεσμό και να έχει δικαίωμα ψήφου για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Η ψηφοφορία κάθε κριτή γίνεται με ξεχωριστή βαθμολογία σε αρκετούς διαφορετικούς τομείς όπως τεχνολογία, σχεδίαση, οικολογικό αποτύπωμα, ασφάλεια, επιδόσεις, σημαντικότητα του μοντέλου για την κάθε αγορά, κ.λπ. Αυτή η λεπτομερής αποτύπωση, η ανάλυση σε βάθος και η τεκμηρίωση βήμα βήμα είναι η μέθοδος που χαρακτηρίζει έτσι κι αλλιώς το DRIVE και το AUTOCAR, και όχι οι αόριστες γενικεύσεις.

Η ένταξη στο World Car of The Year εδραιώνει το DRIVE ως έναν οργανισμό του οποίου η γνώμη αναγνωρίζεται ως σημαντική και αξιόπιστη διεθνώς.

Τα υποψήφια αυτοκίνητα για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019 είναι τα εξής:

Acura RDX
Audi A1
Audi A6
Audi e-tron
Audi Q3
BMW 3 Series
BMW i8 Roadster
BMW X2
Cadillac XT4
Citroen C5 Aircross
Dacia Duster
Ford Focus
Genesis G70
Honda Clarity Plug-In Hybrid
Hyundai Nexo
Hyundai Santa Fe
Infiniti QX50
Jaguar E-PACE
Jaguar I-PACE
Jeep Cherokee
Jeep Wrangler
Kia Ceed/Forte
Kia Niro EV
Kia Soul
Lexus ES
Lexus UX
Nissan Altima
Nissan Kicks
SEAT Arona
Subaru Forester
Suzuki Jimny
Toyota Avalon
Toyota Corolla Hatchback
Toyota RAV4
Volvo S60/V60
Volvo XC40

Στην κατηγορία για το 2019 World Urban Car (πόλης) διαγωνίζονται τα:
Audi A1
BMW X2
Kia Soul
Seat Arona
Suzuki Jimny

Τον τίτλο του 2019 World Green Car διεκδικούν τα:
BMW e-tron
BMW i8 Roadster
Honda Clarity Plug-In Hybrid
Honda Insight
Hyundai Nexo
Jaguar I-PACE
Kia Niro EV
Lexus ES Hybrid
Lexus UX Hybrid
Toyota Avalon Hybrid
Toyota RAV4 Hybrid

To 2019 World Luxury Car θα προκύψει μεταξύ των:
Audi A7
Audi Q8
BMW 8 Series
Mercedes-Benz GLE
Volkswagen Touareg

Τέλος, στην πιο ενδιαφέρουσα για εμάς κατηγορία, αυτή του 2019 World Performance Car αναμετριούνται τα:
Aston Martin Vantage
BMW M2 Competition
Hyundai Veloster N
Kia Ceed GT
McLaren 720 S
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube