Marchionne: Ίσως «μη αναστρέψιμη» η κατάσταση της υγείας του, αναφέρουν δημοσιεύματα

Marchionne: Ίσως «μη αναστρέψιμη» η κατάσταση της υγείας του, αναφέρουν δημοσιεύματα

Η κρίση στην υγεία του πρώην CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, μπορεί να είναι «μη αναστρέψιμη» ύστερα από την είσοδό του στη μονάδα εντατικής θεραπείας ελβετικού νοσοκομείου, σύμφωνα με αναφορά της ιταλικής εφημερίδας «La Stampa».

Ο Marchionne αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ελβετικό νοσοκομείο με σοβαρή επιβάρυνση της υγείας του, ύστερα από επιπλοκές μετά από τη χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη στον ώμο τον Ιούνιο. Εκπρόσωπος της Fiat Chrysler επιβεβαίωσε ότι ο Marchionne ήταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης, ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα της Ελβετίας.

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» ανέφερε εχθές, Κυριακή 22/7, ότι ο Marchionne βρισκόταν σε κώμα από μεσημέρι της Παρασκευής και ότι η αναπνοή του υποστηριζόταν από αναπνευστήρα. Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, οι γιατροί προσπάθησαν να τον αποσυνδέσουν από την τεχνητή υποστήριξη, μειώνοντας την ηρεμιστική αγωγή, αλλά αυτό δεν κατέστη επιτυχές, ανέφερε η εφημερίδα.

Η «La Stampa» είπε ότι ο Marchionne ανέμενε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο μέσα σε λίγες ημέρες ύστερα από τη χειρουργική επέμβαση και ως εκ τούτου είχε επιβεβαιώσει το επιχειρηματικό πρόγραμμά του για τις αρχές Ιουλίου. Η «La Stampa» είπε ότι η σοβαρή κατάσταση του Marchionne δεν φαίνεται να βελτιώθηκε από το Σάββατο, ότι η οικογένειά του είναι δίπλα του και ότι η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν έδωσε καμία πληροφορία.

hospital

Η Fiat Chrysler δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες το Σάββατο για την κατάσταση της υγείας του Marchionne, όταν το διοικητικό συμβούλιο τον αντικατέστησε αιφνιδιαστικά με το διευθύνοντα σύμβουλο της Jeep, Mike Manley. Αλλά τα σχόλια που προέρχονταν από την ιταλοαμερικανική εταιρεία κατατείνουν στο ότι ο 66χρονος είναι σοβαρά άρρωστος, εβδομάδες ύστερα από την επέμβαση στο δεξιό ώμο του.

Μεγάλος αριθμός τοπικών και διεθνών μέσων έχουν «κατασκηνώσει» έξω το νοσοκομείο, αλλά δεν τους έχει δοθεί πρόσβαση, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψουν αξιόπιστες πληροφορίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ από τη Ζυρίχη.

Μια άλλη ιταλική εφημερίδα, η «Il Messaggero», δήλωσε ότι η κατάσταση του Marchionne είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με αναφορά των Detroit News, και ότι οι γιοι του, Allessio Giacomo και Jonathan Tyler, ήταν μαζί του, όπως και ο συνεργάτης του Manuela Battezzato, στέλεχος επικοινωνίας του ομίλου.

Να σημειώσουμε για την αξιοπιστία κάποιων πληροφοριών ότι, η Ekor, η εισηγμένη εταιρεία χαρτοφυλακίου Agnelli-Elkann, η οποία κατέχει επίσης τα μερίδια ελέγχου σε FCA, CNH και Ferrari, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της GEDI Gruppo Editoriale S.p.A., εκδότριας εταιρείας της La Stampa.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube