Toyota Yaris: Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 [video]

Toyota Yaris: Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 [video]

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Toyota Yaris κατακτά την πρώτη θέση στο θεσμό του CotY.

Ο θεσμός Car of the Year ανακοίνωσε το νικητή για το 2021 που δεν είναι άλλο από το Toyota Yaris. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Toyota Yaris κερδίζει αυτό τον τίτλο (2000 και 2021), κάτι που έχουν πετύχει μέχρι στιγμής μόνο τα Renault Clio και Volkswagen Golf.

Η επιτροπή του CotY περιλαμβάνει 59 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 22 χώρες της Ευρώπης. Μετά από ψηφοφορία, το ιαπωνικό σουπερμίνι μάζεψε 266 πόντους κατακτώντας την πρώτη θέση. Ακολόυθησαν τα Fiat 500e (240 πόντοι), Cupra Formentor (239 πόντοι), Volkswagen ID.3 (224 πόντοι), Skoda Octavia (199 πόντοι), Land Rover Defender (164 πόντοι) και Citröen C4 (143 πόντοι).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Toyota Yaris Hybrid [video]

Σύμφωνα με τα σχόλια μελών της επιτροπής, το Yaris που ανασχεδιάστηκε πλήρως το 2020 ξεχώρισε κυρίως χάρη στο αποδοτικό υβριδικό σύστημα κίνησης που του προσφέρει εξαιρετική οικονομία και επιδόσεις. Οι συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις έχουν φυσικά αντίκτυπο στο χώρο αποσκευών και τους χώρους για τους πίσω επιβάτες, όμως κατά τα άλλα το Yaris είναι πρακτικό, άνετο και ευχάριστο στην οδήγηση. Παράλληλα, έχει πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης, ενώ παρουσιάζει σημαντικές βελτιώσεις στο σχεδιασμό και την ποιότητα.

[Πηγή: Car of the Year]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube