Θα δίνατε €3,5 εκατομμύρια για το ηλεκτρικό Aspark Owl;

Θα δίνατε €3,5 εκατομμύρια για το ηλεκτρικό Aspark Owl;

Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο των 2.012 PS από την Ιαπωνία ψάχνει αγοραστή.

Ένα budget €3,5 εκατομμυρίων δίνει πρόσβαση σε πληθώρα κορυφαίων υπεραυτοκινήτων από διάσημους κατασκευαστές όπως οι Ferrari, Lamborghini, McLaren, Porsche, Koenigsegg, Pagani και Aston Martin, όμως υπάρχουν και οι αντισυμβατικές επιλογές. Μια από αυτές είναι αναμφίβολα το εικονιζόμενο Aspark Owl, ένα ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής από την Ιαπωνία!

Το μοντέλο που βλέπετε στις φωτογραφίες διατίθεται προς πώληση από την αντιπροσωπεία Absolut Cars Consulting στην πόλη Beure της Γαλλίας. Είναι βαμμένο σε εξωτερική απόχρωση Carbon Blue ενώ διαθέτει αρκετά έξτρα στον εξοπλισμό του. Ως αποτέλεσμα, η τιμή του είναι αυξημένη από την αρχική των €2,9 εκατομμυρίων που ανακοινώνει η Aspark, φτάνοντας τα €3,5 εκατομμύρια "με το κλειδί στο χέρι". Φυσικά, όποιος θα ήθελε κάτι διαφορετικό από πλευράς specification μπορεί να επικοινωνήσει με την ιαπωνική φίρμα και να παραγγείλει ένα από τα 50 Aspark Owl που θα κατασκευαστούν.

Aspark Owl

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aspark Owl: Ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με 2.012 PS

Να θυμίσουμε πως το Aspark Owl παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπο το 2017 και σε μορφή παραγωγής το 2019. Βασίζεται σε monocoque σασί από ανθρακονήματα, έχει αεροδυναμικό αμάξωμα από CFRP, ρυθμιζόμενη με υδραυλικό σύστημα ανάρτηση και carbon-κεραμικούς δίσκους φρένων. Χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 2.012 PS και 2.000 Nm επιτρέποντας επιτάχυνση 0-97 km/h σε μόλις 1,69" και τελική ταχύτητα 400 km/h. Όσο για την αυτονομία, μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 64 kWh επιτρέπει κίνηση για 450 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, σύμφωνα με τις αισιόδοξες μετρήσεις του παλαιότερου κύκλου NEDC.

Μένει να δούμε αν η νεοσύστατη Aspark καταφέρει να πουλήσει και τα 50 Owl που έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει παρά τον πανίσχυρο ανταγωνισμό σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube