Πόσα θα δίνατε για ένα Subaru Impreza 22B STI; [video]

Πόσα θα δίνατε για ένα Subaru Impreza 22B STI; [video]

Η ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Subaru Impreza δημοπρατήθηκε στις ΗΠΑ.

Ένα σπάνιο και ιδιαίτερα ποθητό Subaru Impreza 22B STI δημοπρατήθηκε στο Palm Springs της California έναντι $312.555 (€259.660 ) μέσω της ιστοσελίδας Bring a Trailer.

Το Impreza 22B STI θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο Subaru όλων των εποχών. Παρουσιάστηκε το 1998 ως επετειακή έκδοση του δίπορτου Impreza WRX STI με αφορμή τα 40α γενέθλια της Subaru και τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών στο WRC. Συνολικά παρήχθησαν μόλις 400 μονάδες για την Ιαπωνία και 24 για άλλες αγορές.

Αισθητικά ξεχώριζε από τα υπόλοιπα STI χάρη στα φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά (+80 mm), το καπό με την εισαγωγή αέρα, τον εμπρός προφυλακτήρα με καπάκια STI εκεί που συνήθως βρίσκονταν οι προβολείς ομίχλης, τη ρυθμιζόμενη φτερούγα και τις χρυσές ζάντες 17" της BBS.

Subaru

Κάτω από το καπό, ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,2 λίτρων απέδιδε 280 PS και 363 Nm σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όμως όλοι γνωρίζουν πως τα πραγματικά νούμερα ήταν αρκετά υψηλότερα καθώς στην ιαπωνία ίσχυε το "Gentleman's Agreement" μεταξύ των κατασκευαστών.

Χάρη στην αυξημένη ισχύ και το αγωνιστικού τύπου σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό κλείδωμα κεντρικού διαφορικού, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτούσε μόλις 5,7". Επιπλέον, διαφορετικό ήταν και το στήσιμο της ανάρτησης με ελατήρια Bilstein για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Subaru

Το συγκεκριμένο δεξιοτίμονο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1998 με αριθμό παραγωγής #156, και έφτασε στις ΗΠΑ ως εισαγωγή τον Ιούλιο του 2020 με το οδόμετρο να γράφει 40.000 km. Όπως όλα τα 22B, είναι βαμμένο σε απόχρωση World Rally Blue σε συνδυασμό με χρυσές ζάντες και μαύρο-μπλε εσωτερικό.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, αριθμημένη πλακέτα, καθίσματα Recaro, δερμάτινο λεβιέ και τιμόνι με κόκκινες ραφές, ηλεκτρικά παράθυρα, προβολείς ομίχλης με καλύμματα STi, πίσω υαλοκαθαριστήρα, κόκκινο έμβλημα στη γρίλια, φιμέ τζάμια και φυσικά το πλήρες bodykit της ειδικής έκδοσης.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, το όχημα βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας αισθητικά και μηχανικά, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη συντήρησή του με πλήρες ιστορικό σέρβις.

Subaru

Το μόνο που έχουμε να πούμε στο νέο ιδιοκτήτη είναι να το χαίρεται καθώς αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Subaru και του WRC. Να θυμίσουμε πως το καλοκαίρι του 2020, ένα άλλο εξαιρετικό παράδειγμα του Subaru Impreza 22B STI με μόλις 436 km στο οδόμετρο πουλήθηκε στη Μ.Βρετανία έναντι £295.000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μετέτρεψαν αγωνιστικό Subaru Impreza WRC σε street-legal [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube