Opel: Επένδυση €28,5 στο Κέντρο Δοκιμών

Opel: Επένδυση €28,5 στο Κέντρο Δοκιμών

Η Opel εγκαινίασε την πλήρως ανανεωμένη πίστα υψηλής ταχύτητας στο Κέντρο Δοκιμών της στο Dudenhofen. Ο εκσυγχρονισμός της πίστας δοκιμών εντάσσεται σε μία επένδυση συνολικού ύψους 28,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα δέκα εκατομμύρια Ευρώ που διατέθηκαν για την ανανέωση της πίστας υψηλής ταχύτητας – του πυρήνα του Κέντρου Δοκιμών της Opel - και την εγκατάσταση κορυφαίων τεχνολογιών δοκιμών και ανίχνευσης αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση.

Νέα συστήματα ανίχνευσης στην πίστα υψηλής ταχύτητας και η προηγμένη, ηλεκτρονική τεχνολογία ελέγχου και μετρήσεων θα ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα στο μέλλον.
Για τους πελάτες, είναι πολύ σημαντικό τα πρωτότυπα των μελλοντικών μοντέλων να δοκιμάζονται μέχρι την τελευταία βίδα. Αυτό σημαίνει οδήγηση των αυτοκινήτων δοκιμών στο όριο υπό αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες. Χάρη στην αύξηση της γωνίας κλίσης από 37,5 στις 40 μοίρες τα αυτοκίνητα μπορούν τώρα να οδηγούνται με ασφάλεια με 250 km/h στην πίστα υψηλής ταχύτητας χωρίς πλευρικές δυνάμεις.

Οι εργασίες επέκτασης έχουν ήδη ξεκινήσει. Κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου 2012, η Opel θα κατασκευάσει νέες πίστες για δοκιμές εξωτερικών θορύβων και ρύθμιση νέων κινητήρων.
Αξιοσημείωτα είναι επίσης ένα νέο σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας σε ολόκληρη την πίστα δοκιμών, νέες πίστες για δοκιμή κιβωτίων και οδηγικής συμπεριφοράς σε επίπεδα Formula 1 και ένα κομμάτι πανομοιότυπο με δημόσιο δρόμο που περιλαμβάνει οδήγηση σε διαδρομή πόλης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube