Οπαδοί της Tesla κάνουν bullying σε ιδιοκτήτες Ford Mustang Mach-E

Οπαδοί της Tesla κάνουν bullying σε ιδιοκτήτες Ford Mustang Mach-E

Ο φανατισμός δε λείπει ούτε από την εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού Detroit Free Press, ιδιοκτήτες του ηλεκτρικού Ford Mustang Mach-E ισχυρίζονται πως δέχονται bullying και απειλές στά social media από οπαδούς της Tesla οι οποίοι κριτικάρουν την επιλογή τους.

Ο Jace Craft-Miller, ένας 29χρονος πωλητής από το Cleveland δημοσίευσε στο Twitter πως έχει λάβει πληθώρα μηνυμάτων από οπαδούς της Tesla για το πόσο μισούν το Mach-E που αγόρασε πρόσφατα. Σε αυτή τη δημοσίευση απάντησε και ο Sergio Rodriguez, ένας 41χρονος βετεράνος του αμερικανικού στρατού και ιδιοκτήτης Ford Mustang Mach-E και Tesla Model X, ο οποίος αναφέρει πως δέχθηκε απειλές ακόμα και για τη ζωή του μετά από συγκρίσεις που πραγματοποιεί ανάμεσα στα δύο ανταγωνιστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, μια δημοσίευση του Rodriguez στην κλειστή σελίδα Tesla Owners Worldwide στο Facebook που μετρά πάνω από 87.500 μέλη, στάθηκε η αφορμή για επιθέσεις εναντίον του. Κάποιοι του εύχονταν να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να τρακάρει, άλλοι ήθελαν να πιάσει φωτιά την ώρα που το οδηγούσε ενώ κάποιος του είπε πως γνωρίζει το αυτοκίνητό του αφήνοντας υπονοούμενο πως μπορεί να τον εντοπίσει.

Ο άντρας πάτησε "αναφορά" σε όλα τα κακόβουλα μηνύματα που έλαβε. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Mike Levine, product communications manager της Ford στη Β.Αμερική. Το στέλεγχος της Ford έχει υπερασπιστεί ιδιοκτήτες Mach-E στο Twitter με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική από φίλους της Tesla. Αρκετοί από αυτούς θεωρούν πως η Ford πληρώνει καθημερινούς ανθρώπους για να δημοσιεύουν θετικά σχόλια για το Mach-E στα social media ως μια πρακτική αθέμητου ανταγωνισμού απέναντι στην Tesla.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Tesla και παραδοσιακών κατασκευαστών όπως η Ford δεν είναι κάτι νέο. Παρόλο που η Tesla ιδρύθηκε το 2003, η σημερινή της αξία στο χρηματηστήριο είναι $635 δισεκατομμύρια, ενώ η αξία της Ford που ιδρύθηκε έναν ολόκληρο αιώνα νωρίτερα (1903) υπολογίζεται στα $47,56 δισεκατομμύρια. 

[Πηγή: Detroit Free Press]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube