Οι σχεδιαστές της Ford παρουσιάζουν στο Salone del Mobile αντικείμενα εμπνευσμένα από το Ford GT

Οι σχεδιαστές της Ford παρουσιάζουν στο Salone del Mobile αντικείμενα εμπνευσμένα από το Ford GT

Η παγκόσμια ομάδα σχεδίασης της Ford στην κορυφαία έκθεση επίπλου, Salone del Mobile, παρουσιάζει μια γκάμα αντικειμένων εμπνευσμένων από το νέο Ford GT.

Η παγκόσμια ομάδα σχεδίασης της Ford έκανε μία επίδειξη καινοτομίας και δημιουργικότητας, αποκαλύπτοντας ένα ιστιοπλοϊκό, μία κιθάρα και ένα τραπέζι ποδοσφαίρου στην έκθεση σχεδίασης Salone del Mobile στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η συλλογή εκθεμάτων είναι εμπνευσμένη από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου Ford GT.

Σχεδιαστές από τα παγκόσμια στούντιο της Ford επέδειξαν τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν το σχεδιασμό εσωτερικού του Ford GT – σαφήνεια περιεχομένου, καινοτομία, συνδεσιμότητα – υλοποιημένες σε διάφορα μη αυτοκινητιστικά εκθέματα.

«Έχουμε έναν απίστευτο αριθμό ταλέντων στα παγκόσμια στούντιο μας» δήλωσε ο Moray Callum, αντιπρόεδρος του σχεδιαστικού τμήματος της Ford Motor Company. «Το κοινό σπάνια βλέπει πάνω από το 10% των όσων γίνονται στο στούντιο. Αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να μοιραστούμε τη δημιουργικότητα της ομάδας μας προσφέροντας παράλληλα στους σχεδιαστές μας μία ευκαιρία να προχωρήσουν πέρα από τα καθημερινά τους καθήκοντα, εκτιθέμενοι σε νέες ιδέες που θα τους εμπνεύσουν για μελλοντικά σχέδια Ford.»

Το νέο Ford GT λειτουργεί και σαν τεχνολογικό πρότυπο με τις κορυφαίες επιδόσεις  EcoBoost, την αεροδυναμική του και τη δομή ελαφρού βάρους από ανθρακονήματα.

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει άλματα στον τομέα της σχεδίασης» δήλωσε ο Moray Callum. «Καθώς προχωράμε στο μέλλον, χρησιμοποιούμε σαν σημείο εκκίνησης τα μέχρι τώρα επιτεύγματά μας τα οποία και εξελίσσουμε ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε συναρπαστικές και φρέσκιες λύσεις. Η σχεδίαση εσωτερικού του Ford GT αποτυπώνει ένα εξελιγμένο DNA».

Μαζί με το ιστιοπλοϊκό, την κιθάρα και το τραπέζι ποδοσφαίρου, η Ford παρουσίασε επίσης κάποια πιο παραδοσιακά στοιχεία επίπλωσης. Ανάμεσά τους ένα φωτιστικό, ένα ηχείο wi-fi και δύο εκδοχές για χώρους αναμονής. Κάθε αντικείμενο υιοθετεί παρόμοιες σχεδιαστικές λύσεις για τη δημιουργία ενός αναγνωρίσιμου portfolio.

Η Ford έχει παρουσία και στην πόλη φέτος. Η εταιρία συνεργάστηκε με το Salone del Mobile για τη δημιουργία μιας καινοτόμου, στερεοσκοπικής εγκατάστασης με την ονομασία “FAVILLA, to Every Light a Voice”, υπό την επιμέλεια του αρχιτέκτονα Attilio Stocchi, που επίσης είναι εμπνευσμένη από το νέο Ford GT.

Η “FAVILLA” ξεδιπλώνεται μέσα σε δυο μεγάλους χώρους που παίζουν με τις αισθήσεις, ο πρώτος αναδεικνύοντας τις αντανακλάσεις του εκθαμβωτικού φωτός και θυμίζοντας το εσωτερικό μιας σφαίρας. Ο δεύτερος, την επιμέλεια του οποίου έχει το στούντιο κινουμένων σχεδίων της Ford προσφέρει στους επισκέπτες μία ενδιαφέρουσα εμπειρία αποδόμησης του αντικειμένου, που επιβεβαιώνει πώς η σχεδίαση Ford παράλληλα με τη μορφή και λειτουργία διαμορφώνει και μία μοναδική εμπειρία για τους καταναλωτές.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube