Οι κλέφτες αυτοκινήτων στη Βρετανία προτιμούν Ford

Οι κλέφτες αυτοκινήτων στη Βρετανία προτιμούν Ford

Συνολικά, 530 Focus και 508 Fiesta εκλάπησαν στη χώρα μέσα στο 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έστειλε η εταιρεία GoCompare στη βρετανική αστυνομία, οι κλέφτες αυτοκινήτων στη Μ.Βρετανία επιλέγουν συχνότερα μοντέλα της Ford, με τις Vauxhall (Opel) και Volkswagen να ακολουθούν.

Πιο συγκεκριμένα, το 2018 εκλάπησαν στη χώρα συνολικά 1.952 αυτοκίνητα μάρκας Ford, ανάμεσα στα οποία 530 Focus και 508 Fiesta. Στη δεύτερη θέση η Vauxhall (Opel) με 909 κλεμμένα αυτοκίνητα, από οποία τα 344 ήταν Astra και τα 306 ήταν Corsa. Στην τρίτη θέση η Volkswagen με 466 κλοπές από τις οποίες οι 340 αφορούσαν Golf.

Ford Focus

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι κλέφτες προτιμούν μικρομεσαία (C-Segment) και μικρά (B-Segment) μοντέλα που είναι και τα πιο δημοφιλή στις πωλήσεις - αφού όλα αυτά που προαναφέραμε βρίσκονται στο top-5 των best seller. Ενδεικτικά το Ford Fiesta ήταν πρώτο σε πωλήσεις με το VW Golf στη δεύτερη θέση, το Opel Corsa στην τρίτη θέση και το Ford Focus στην πέμπτη θέση.

Για την ιστορία, η περιοχές όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων για το 2018 ήταν το Kent (3.444), το Merseside (2.468) και το Hampshire (2.468). Μόνο στην οδό High Street του Staffordshire εκλάπησαν 55 αυτοκίνητα παίρνοντας με διαφορά τον τίτλο του πιο επικίνδυνου δρόμου για να παρκάρει κάποιος.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube