McLaren 765LT έγινε στάχτη σε πρατήριο καυσίμων

McLaren 765LT έγινε στάχτη σε πρατήριο καυσίμων

Το υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής της McLaren μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

Μία από τις 765 μονάδες της McLaren 765LT που κατασκευάστηκαν δεν υπάρχει πια, καθώς καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά στην Pennsylvania των ΗΠΑ την ώρα που ανεφοδιαζόταν με βενζίνη σε πρατήριο καυσίμων!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Upper Gwynedd Township και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Οι πυροσβέστες επιχείρησαν στο σημείο για δύο ώρες και στο τέλος κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά αλλά ήταν ήδη αργά για το υπεραυτοκίνητο των $358.000.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες το αμάξωμα και το ανθρακονημάτινο monocoque έχουν γίνει μια άμορφη μάζα, με τα μοναδικά σημεία που παραμένουν αναγνωρίσιμα να είναι το εμπρός καπό, οι ζάντες και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έγιναν γνωστά. Δε γνωρίζουμε επίσης το ποσό της αποζημίωσης που θα πάρει ο ιδιοκτήτης από την ασφαλιστική εταιρεία. Το σίγουρο είναι πως μετά από τέτοια καταστροφή δεν υπάρχει πιθανότητα επισκευής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ McLaren 765LT: Το αντίπαλο δέος της Ferrari Pista [video]

Να θυμίσουμε πως η 765LT φορά κεντρικά τοποθετημένο twin-turbo V8 4,0 λίτρων που αποδίδει 765 PS και 800 Nm. Εκτός από την αυξημένη ισχύ και ροπή (+45 PS / +30 Nm) σε σύγκριση με την 720S στην οποία βασίζεται, η έκδοση Long Tail έχει επίσης πιο επιθετικό στήσιμο της ανάρτησης, ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο και χαμηλότερο βάρος (-80 kg). Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί μόλις 2,8" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 km/h. 

[Πηγή: Upper Gwynedd Township Fire Department μέσω Motor1]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube