Κλείνει το εργοστάσιο του ομίλου PSA στο Aulnay

Κλείνει το εργοστάσιο του ομίλου PSA στο Aulnay

Ένα εργοστάσιο με ιστορία 40 ετών κλείνει στη Γαλλία και περίπου 3.000 άνθρωποι θα πρέπει να βρουν αλλού δουλειά.

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του εργοστασίου της PSA στο Aulnay, λίγο έξω από το Παρίσι. Μετά από 40 χρόνια συναρμολόγησης μοντέλων της Peugeot και της Citroën, το εργοστάσιο στο Aulnay είναι άλλο ένα από αυτά που έκλεισαν ή πρόκειται να κλείσουν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της κρίσης.

Με το κλείσιμο του εργοστασίου στο Aulnay, της πρώτης γαλλικής μονάδας κατασκευής αυτοκινήτων που κλείνει εδώ και 20 χρόνια, περίπου 3.000 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Είναι οι πρώτοι από τους συνολικά 11.200 εργαζόμενους που σκοπεύει να απολύσει ο όμιλος PSA μέχρι το 2015.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά εργοστάσια πάντως ήδη δουλεύουν μόλις στο 80% των δυνατοτήτων τους, για να παραμένουν επικερδή. Σύμφωνα με την IHS Automotive, αν ήταν να λειτουργούν μόνο όσες μονάδες απαιτεί η υπάρχουσα ζήτηση για αυτοκίνητα στην Ευρώπη, θα έπρεπε να κλείσουν άλλα 18 εργοστάσια.

Το Citroën C3 που θα βγει από τη γραμμή παραγωγής σήμερα το απόγευμα θα είναι το τελευταίο από τα 8.568.391 αυτοκίνητα που θα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο της PSA στο Aulnay της Γαλλίας τις προηγούμενες τέσσερις δεκαετίες.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube