Ίσως η πιο άσχημη Mustang που έχουμε δει

Ίσως η πιο άσχημη Mustang που έχουμε δει

Η αγάπη του ιδιοκτήτη αυτής της Mustang για την ταινία Avatar δεν βγήκε σε καλό.

Τα ιδιαίτερα μοντέλα που παρουσιάζονται σε εκθέσεις βελτιωμένων αυτοκινήτων πολλές φορές κερδίζουν την προσοχή του κοινού για τους λάθος λόγους - κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση της εικονιζόμενης Ford Mustang με μεταμφίεση εμπνευσμένη από την ταινία Avatar του James Cameron, η οποία εμφανίστηκε στην έκθεση Custom Show Emirates.

Το αυτοκίνητο είναι μια δημιουργία του Street Fighter Garage και βασίζεται σε μια Ford Mustang έκτης γενιάς (S550), παρόλο που οι εκτενέστατες επεμβάσεις στο αμάξωμα την έχουν κάνει δύσκολα αγνωρίσιμη. 

Ford Mustang Avatar

Ξεκινώντας από τη μάσκα, η γρίλια έχει μεγαλώσει και φέρει την επιγραφή Avatar ενώ ο νέος προφυλακτήρας ενσωματώνει ένα τεράστιο σπλίτερ και εισαγωγές αέρα που ενώνονται με τις προεκτάσεις των φουσκωμένων φτερών. Το καπό έχει γυάλινο τμήμα ώστε να φαίνεται ο κινητήρας ακόμα και όταν είναι κλειστό, ενώ ανοίγει σε τρία τμήματα προς το πλάι και προς τα πάνω.

Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πίσω και η οροφή έχει κοπεί μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε Targa. Στο πίσω μέρος η εικόνα είναι ακόμα πιο άσχημη καθώς οι υπερφουσκωμένες προεκτάσεις των φτερών μοιάζουν με αποτυχημένο επιστημονικό πείραμα, όπως και τα πρόσθετα πάνελ στο πίσω παρμπρίζ και στα C-Pillars. Τα φώτα που είναι κρυμμένα κάτω από το bodykit είναι ενιαία ενώ σκεπάζονται από μια αεροτομή που μοιάζει να βγήκε από άλλη δεκαετία.

Ford Mustang Avatar

Όλο αυτό το δημιούργημα έχει καλυφθεί από γραφικά εμπνευσμένα από το Avatar που απεικονίζουν την ζούγκλα του μακρινού πλανήτη και τους ήρωες της ταινίας. Από τη βαφή δε γλίτωσαν ούτε οι πεντάκτινες ζάντες ενώ οι φωτιζόμενες λεπτομέρειες από neon συμπληρώνουν την απόκοσμη εμφάνιση.

Στο εσωτερικό έχουμε νέες επενδύσεις, carbon-fibre, νέα οθόνη αφής με κάθετη διάταξη στην κεντρική κονσόλα, LED φώτα και πολλά ηχεία.

Ford Mustang Avatar

Η διαδικασία μετατροπής της Mustang σε όχημα Avatar διήρκησε 10 εβδομάδες. Εκτός από το υποκειμενικό της υπόθεσης, ίσως θα έπρεπε να κρίνουμε το αποτέλεσμα με περισσότερη επιείκια καθώς στόχος της δημιουργίας του ήταν να ξεχωρίσει μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο από περίεργα custom σχεδιασμένα οχήματα με κάθε λογής bodykit.

Για όσους θα ήθελαν να το δουν από κοντά, το μοντέλο εκτίθεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις βελτιωμένων οχημάτων στη Μέση Ανατολή.

[Πηγή: The Drive]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube