Ηλεκτρική Ferrari: Έρχεται το 2025

Ηλεκτρική Ferrari: Έρχεται το 2025

Ένα ακόμη μεγάλο κάστρο φαίνεται να γκρεμίζεται το 2025. Η πρώτη Ferrari που θα απαρνηθεί τους θερμικούς κινητήρες είναι υπόθεση τεσσάρων μόλις ετών.

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων, που βγαίνουν το τελευταίο διάστημα να δηλώσουν πως θα διατηρήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης για όσο διάστημα τους επιτρέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η Ferrari φαίνεται να ακολουθεί άλλη στρατηγική. Ενώ μέχρι πρότινος γνωρίζαμε πως η εταιρία του Μαρανέλο σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της όχημα, κάποια στιγμή, στο δεύτερο μισό της τρέχουσας δεκαετίας, τα νεότερα στοιχεία μιλάνε πλέον για λανσάρισμα εντός του 2025. 

Η είδηση αυτή κυκλοφόρησε αρχικά από το έγκυρο Automotive News, το οποίο αναφέρει πως προέρχεται από δήλωση του ίδιου του John Elkann, αφεντικού της εταιρίας. Οι πρώτες νύξεις της Ferrari για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είχαν ξεκινήσει στα τέλη του 2019. Μέχρι τώρα, όμως, πολλοί θεωρούσαν πως η σχετική τεχνολογία δεν έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που να καλύψει τις ανάγκες ενός πραγματικά σπορ μοντέλου. 

Δεν γνωρίζουμε τι έχει αλλάξει, το σίγουρο όμως είναι πως τα στρατηγικά πλάνα των Ιταλών δεν είναι πλέον τα ίδια. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν η φίρμα προχωρήσει με βάση μία πατέντα της που είχε διαρρεύσει πέρυσι. Σε αυτή, μίλαγε για ένα μοντέλο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση, καθώς επίσης ένα κεντρικά τοποθετημένο μοτέρ, το οποίο θα μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά αλλά και με μία υβριδική διαμόρφωση. 

Αυτή τη στιγμή η γκάμα της Ferrari περιλαμβάνει την SF90 Stradale, το πρώτο της υβριδικό μοντέλο και το ισχυρότερο που κυκλοφόρησε ποτέ, με συνολική ισχύ 1.024 PS. Η συγκεκριμένη έχει τη δυνατότητα να κινηθεί και αμιγώς ηλεκτρικά, για μία απόσταση έως 24 km. Τώρα το τι θα πρέπει να περιμένουμε από μία αμιγώς ηλεκτρική Ferrari, σε θέματα ισχύος και αυτονομίας, κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις αυτή τη στιγμή. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube