Η Volkswagen σταματά τις παραδόσεις του νέου Golf

Η Volkswagen σταματά τις παραδόσεις του νέου Golf

Η προσωρινή παύση οφείλεται σε πρόβλημα στο λογισμικό κλήσεων εκτάκτου ανάγκης του νέου VW Golf.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις παραδόσεις του νέου Golf, μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο λογισμικό ορισμένων οχημάτων. Πρόκειται για το λογισμικό που επιτρέπει κλήσεις έκτακτης ανάγκης (eCall), μια λειτουργία που θεωρείται απαραίτητη από τους κανονισμούς της ΕΕ από το 2018 και μετά.

Η εταιρεία προχώρησε σε ενημέρωση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Οδικής Κυκλοφορίας (KBA) σχετικά με το θέμα, και αναμένεται να προχωρήσει σε ανάκληση όσων Golf έχουν ήδη κυκλοφορήσει στους δρόμους. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Spiegel, δεν έχει ανακοινωθεί επί του παρόντος ο αριθμός των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το πρόβλημα. Κάποιοι εκτιμούν πως πρόκειται για 30.000 Golf, τα περισσότερα από τα οποία έχουν πουληθεί εντός Γερμανίας.

Η αναβάθμιση του λογισμικού του eCall θα είναι έτοιμη μεταξύ 15 και 21 Ιουνίου. Εν τω μεταξύ, η παραγωγή του Golf VIII στο Wolfsburg θα συνεχιστεί, με μειωμένο ρυθμό λόγω μικρότερης ζήτησης μετά την πανδημία, αλλά τα αυτοκίνητα θα παραμένουν αποθηκευμένα μέχρι τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση, λέει το Spiegel.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube