Η Jaguar Land Rover κόβει 2.000 θέσεις εργασίας

Η Jaguar Land Rover κόβει 2.000 θέσεις εργασίας

Η μείωση προσωπικού στην Jaguar Land Rover γίνεται στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Η Jaguar Land Rover θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 2.000 άτομα την επόμενη οικονομική χρονιά, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και της μείωσης του λειτουργικού της κόστους που είχε εξαγγείλει ο νέος της διευθύνων σύμβουλος.Η JLR απασχολεί 37.000 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 30.000 εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.  

Η εταιρεία, που ανήκει στην Tata Motors Ltd. της Ινδίας, ξεκίνησε να ενημερώνει τους υπαλλήλους σχετικά με τα σχέδια αναδιοργάνωσης. Η JLR ανακοίνωσε ετήσιο προϋπολογισμό 2,5 δισ. λιρών (3,5 δισ. δολάρια) για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση και σε ανάλογες τεχνολογίες,τονίζοντας πως η Jaguar θα είναι πλήρως ηλεκτρική έως το 2025.

Η JLR ανέφερε αύξηση 38% στα κέρδη το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς σημειώθηκε αύξηση της ζήτησης των αυτοκινήτων της, ειδικά στην Κίνα. 

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον Thierry Bolloré, τον πρώην CEO της Renault που εντάχθηκε στην JLR τον Σεπτέμβριο. Το μοναδικό πλήρως ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας είναι η Jaguar I-Pace και οι πωλήσεις ήταν απογοητευτικές. Η JLR δεν συμμορφώθηκε με τους κανόνες εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη πέρυσι και πλήρωσε 35 εκατομμύρια λίρες για τα αναμενόμενα πρόστιμα.

Οι μετοχές της Tata Motors υποχώρησαν 0,4% στη Βομβάη μετά την ανακοίνωση της μείωσης του προσωπικού, ωστόσο μέσα στη χρονιά είχαν σημειώσει άνοδο 80%, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι η αύξηση της ζήτησης και οι δραστικές περικοπές κόστους θα ενισχύσουν δραστικά τη μείωση του τεράστιου χρέους της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube